Smulpaapje kookt! – RabarbercompoteDit is mogelijk een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Tegelijkertijd ook een van de lekkerste en zo kenmerkend voor het voorjaar. Ik hou van het friszure van de rabarber en gebruik dus eigenlijk amper toegevoegde suiker.

Serveer met zelfgemaakte vanillevla en je hebt een geweldig voorjaarstoetje, volledig huisgemaakt! Enneh, als je daarna vertelt dat er groente als toetje is gegeten gelooft vast niemand dat! (maar wel pas na afloop doen he ;-))

Voor vier personen

4 grote stengels rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gesneden
te groene rabarber levert een andere kleur compote op, dus kijk dat je mooie rode stengels pakt
scheut sinaasappelsap (ook lekker met appelsap met vlierbloesem van Cawston Press)
optioneel: agavesiroop of kristalsuiker

Rabarber compote

Zet een pan op met daarin de rabarberstukjes en een goede scheut sinaasappelsap,. De rabarber hoeft niet helemaal onder te staan, maar zorg dat de bodem van de pan van sap is voorzien. Vuur hoog en aan de kook brengen. Zet het vuur nu iets lager en laat de rabarber zo staan totdat ‘ie volledig uit elkaar is gevallen. Roer af en toe om.

Smaakmakers

Proef je rabarber en bepaal zelf hoeveel zoet je er nog bij wilt. Ik heb hiervoor een kneepje Agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing of gewone suiker gebruiken. Laat afkoelen en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte vanillevla.

Gepubliceerd op 5 mei 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.