Smulpaapje eet seizoensgroente (april)
Voedingswaarde
Er zitten amper calorieën in asperges. Maar wat er aan calorieën niet in zit, zo bomvol zit het met andere goede dingen zoals magnesium, calcium, kalium, zink, fosfor en verschillende vitamines (B1, B2 en B6).
Wat maak je met asperges?
Waar zullen we eens beginnen? Soep, gegrild van de barbecue, in een salade, door de risotto en natúúrlijk traditioneel met ham, eieren en botersaus. De keuze aan recepten met asperges is oneindig!
Onze favoriete aspergerecepten
Wij eten de witte asperges het liefst zo puur mogelijk. Met goede, dikke beenham van de slager, nieuwe krieltjes en een beetje Hollandaise saus.
Maar onze favoriete aspergesoep gaat met liters tegelijk de vriezer in (het seizoen voor asperges is tenslotte maar kort). Of we maken een variant op de klassieke asperge, met deze quiche.
Seizoensgroente in april
Er is deze maand nog meer heerlijks goed en betaalbaar verkrijgbaar, zoals andijvie, courgette, prei, lamsoren, raapstelen, rabarber, radijs, rode biet, spinazie, veldsla, venkel en wortel
Gepubliceerd op 2 april 2015