Smulpaapje kookt! – Rabarber custardtaartDit experiment met een andere vulling van mijn klassieke Tarte Normande werkte wonderwel.

En net als met die taart heb je dus ook voor deze rabarbertaart nu een ‘kan niet mislukken, is snel en heerlijk’ taartrecept in handen.

Voor het deeg

225g bloem
100g koude boter
50g suiker
1 eigeel
snufje zout

Voor de vulling

2 stengels rabarber
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
optioneel: geschaafde amandel

Bakvorm met losse bodem van 20x20cm (o.a. bij Dille & Kamille) Oven voorverwarmen op 200C

Start met het deeg

Wrijf de blokjes boter door de bloem, tot je een zanderig geheel hebt. Dan de suiker, zout en het eigeel er door heen mengen tot je een samenhangend geheel hebt. Duw dat in de bodem, gelijkmatig verdeeld en met een klein opstaand randjes

Rabarbertaart

De uiteinden van de rabarber snijd je er af en de rabarber snijd je daarna in de lengte door. Die lengtes snijd je daarna nog een keer doormidden. Je houdt dus 8 gelijke delen over. Snijd die op maat voor de vorm en beleg de bodem van het deeg ermee

Custardtaart

Klop de eieren los met de bloem, suiker en slagroom en giet dit over de rabarber. Als je wilt kun je de top licht met geschaafde amandelen bestrooien. Bak de taart nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. De rabarber gaart op deze manier en je taart is mooi goudbruin. Iets laten afkoelen in de vorm, voordat je de bodem eruit tilt en de taart in stukken snijdt.

Gepubliceerd op 8 mei 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.