Smulpaapje kookt! – Rabarber custardtaart

Dit experiment met een andere vulling van mijn klassieke Tarte Normande werkte wonderwel.
En net als met die taart heb je dus ook voor deze rabarbertaart nu een ‘kan niet mislukken, is snel en heerlijk’ taartrecept in handen.
Voor het deeg
225g bloem
100g koude boter
50g suiker
1 eigeel
snufje zout
Voor de vulling
2 stengels rabarber
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
optioneel: geschaafde amandel
Bakvorm met losse bodem van 20x20cm (o.a. bij Dille & Kamille) Oven voorverwarmen op 200C
Start met het deeg
Wrijf de blokjes boter door de bloem, tot je een zanderig geheel hebt. Dan de suiker, zout en het eigeel er door heen mengen tot je een samenhangend geheel hebt. Duw dat in de bodem, gelijkmatig verdeeld en met een klein opstaand randjes
Rabarbertaart
De uiteinden van de rabarber snijd je er af en de rabarber snijd je daarna in de lengte door. Die lengtes snijd je daarna nog een keer doormidden. Je houdt dus 8 gelijke delen over. Snijd die op maat voor de vorm en beleg de bodem van het deeg ermee
Custardtaart
Klop de eieren los met de bloem, suiker en slagroom en giet dit over de rabarber. Als je wilt kun je de top licht met geschaafde amandelen bestrooien. Bak de taart nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. De rabarber gaart op deze manier en je taart is mooi goudbruin. Iets laten afkoelen in de vorm, voordat je de bodem eruit tilt en de taart in stukken snijdt.
Gepubliceerd op 8 mei 2015