Uit eten bij Sabor in Leiden



In Leiden is er op culinair gebied genoeg te beleven. Met welke portemonnee je ook uit eten gaat, er is een goed restaurant te vinden. Mijn favoriete Leidse restaurants zette ik hier al een keer op een rijtje.

Maar daar mag er eentje aan worden toegevoegd; Sabor. Portugees voor smaak en van dezelfde eigenaren als Just Meet. Maar Sabor is een totaal ander restaurant. Tijd dus om er te gaan proeven.

Sabor Leiden

Omdat ik voor beide restaurants (Just Meet en Sabor) de social media beheer ben ik natuurlijk niet geheel onbevooroordeeld. Dus manlief en onze dochter gaan mee om het restaurant aan een kritische blik te onderwerpen. En ook ik trek mijn meest kritische schoenen aan. Want hoeveel smaak kun je in een restaurant kwijt?

Heel veel smaak bij Sabor

Heel veel dus! De inrichting is prachtig en echt compleet anders dan bij Just Meet. Ook de kaart, gebaseerd op shared dining, biedt een keur aan gerechten aan. Hoezo moeten we kiezen? Dat is bijna niet te doen. Je zou liefst alles eten!

Gelukkig kun je met elkaar delen. Dat je niet precies weet hoeveel je van een gerechtje krijgt (is het één stuks of meerdere) maakt het iets lastig inschatten, maar de porties zijn royaal genoeg om te delen. Hoewel je dat in sommige gevallen gewoon echt niet wilt 😉

Sabor (Ashkan Mortezapour Photography) (21 of 41).jpg
foto: Dishtales

Shared dining

De voorgerechtjes die je kiest komen op een grote plank op tafel. Om te delen, om te proeven, met elkaar. Of je nu met z’n tweetjes komt eten, of met een groep. Vis, vega(n) of vlees. Het is er! Wij kozen uiteindelijk voor o.a. de fijne rib, de garnalenkroketjes, de tonijn (oh zó lekker!), de bisque, de vega springrolls en gerookte zalm. Heerlijk was het!

Ook de hoofdgerechten kun je delen, maar we kozen ieder een eigen bord. Onze dochter de poké bowl, ik de rib eye en ventlief nam de vega quessadilla’s. De quessadilla’s waren niet helemaal wat hij er van verwacht had, maar de rest was wederom heerlijk.

Hoewel wij geen plek meer hadden voor een dessert, vond ons meisje haar toetjesbuik nog en at als afsluiter een stukje spekkoek met een bolletje ijs. Het was zó snel op dat er niet eens een foto van is. Het zegt genoeg denk ik.

Sabor (Ashkan Mortezapour Photography) (26 of 41).jpg
foto: Dishtales

Gastronomisch genieten

Bij Sabor is er echt voor iedere smaak iets te kiezen. Alle gerechten zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook écht op smaak. De kaart is gevarieerd. De cocktailkaart is tof, om je avond met een aperitief te beginnen. Ook de mocktails zijn verrassend lekker. Wij dronken een Spaanse Rueda bij onze gerechten. Een natuurwijn bleek later. Super lekker!

Wil je op een mooie avond buiten eten, dan kan dat ook. Want Sabor heeft een terras voor het restaurant, maar ook op het Pieterskerkplein. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topavond.

Diner én lunch bij Sabor

Oh en heel fijn, Sabor is iedere dag ook open voor de lunch. Dat ben ik een aantal weken later met foodie collega’s gaan uitproberen en dat was wederom super lekker. Ook dan kun je kiezen om gerechten te delen. Of je kiest het lunchmenu, waarbij je voor € 16,50 per persoon een broodje, soep, een salade en ook nog wijn en koffie krijgt. De tafel naast ons at dat en ook dat zag er weer heerlijk uit.

Kortom, we hebben weer een nieuwe favoriet erbij!

 

Gepubliceerd op 11 september 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 augustus 2020
 
Waanzinnig eten bij Vinnies in Amsterdam

Naast hun ontbijt/lunchlocatie in hartje centrum kun je bij Vinnies in de Scheldestraat nu ook terecht voor het diner. Wij gingen proeven!
3 augustus 2020
 
Mijn 3 favoriete Clinique producten

Al jaren is Clinique een van mijn favorieten voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht ik 2 nieuwe producten uit de Super Defense serie. Zo bevallen ze.
3 augustus 2020
 
Arturo Dalhuisen kookt deze zomer bij Daalder

Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) neemt in augustus twee weken de keuken van Daalder over. Wij mochten voorproeven.
2 augustus 2020
 
Gemberbier volgens London Loy

Dit gemberbier recept van London Loy is de basis voor de échte gembersiroop. Daarmee maak je weer de lekkerste gemberdrankjes.
27 juli 2020
east nomads glamping
 
East Nomads glamping in de Achterhoek

Kamperen in de Achterhoek, maar dan op de manier van East Nomads. Dat is glamping in de Achterhoek en alles waar kamperen leuk van wordt.
21 juli 2020
alcoholvrij
 
Alcoholvrij de nieuwste trend?

Alcoholvrije drankjes zijn meer dan de nieuwste trend. Maar zijn ze lekker? Tijd voor de grote test! En heel veel alcoholvrije tips.