Uit eten bij Sabor in LeidenIn Leiden is er op culinair gebied genoeg te beleven. Met welke portemonnee je ook uit eten gaat, er is een goed restaurant te vinden. Mijn favoriete Leidse restaurants zette ik hier al een keer op een rijtje.

Maar daar mag er eentje aan worden toegevoegd; Sabor. Portugees voor smaak en van dezelfde eigenaren als Just Meet. Maar Sabor is een totaal ander restaurant. Tijd dus om er te gaan proeven.

Sabor Leiden

Omdat ik voor beide restaurants (Just Meet en Sabor) de social media beheer ben ik natuurlijk niet geheel onbevooroordeeld. Dus manlief en onze dochter gaan mee om het restaurant aan een kritische blik te onderwerpen. En ook ik trek mijn meest kritische schoenen aan. Want hoeveel smaak kun je in een restaurant kwijt?

Heel veel smaak bij Sabor

Heel veel dus! De inrichting is prachtig en echt compleet anders dan bij Just Meet. Ook de kaart, gebaseerd op shared dining, biedt een keur aan gerechten aan. Hoezo moeten we kiezen? Dat is bijna niet te doen. Je zou liefst alles eten!

Gelukkig kun je met elkaar delen. Dat je niet precies weet hoeveel je van een gerechtje krijgt (is het één stuks of meerdere) maakt het iets lastig inschatten, maar de porties zijn royaal genoeg om te delen. Hoewel je dat in sommige gevallen gewoon echt niet wilt 😉

Sabor (Ashkan Mortezapour Photography) (21 of 41).jpg
foto: Dishtales

Shared dining

De voorgerechtjes die je kiest komen op een grote plank op tafel. Om te delen, om te proeven, met elkaar. Of je nu met z’n tweetjes komt eten, of met een groep. Vis, vega(n) of vlees. Het is er! Wij kozen uiteindelijk voor o.a. de fijne rib, de garnalenkroketjes, de tonijn (oh zó lekker!), de bisque, de vega springrolls en gerookte zalm. Heerlijk was het!

Ook de hoofdgerechten kun je delen, maar we kozen ieder een eigen bord. Onze dochter de poké bowl, ik de rib eye en ventlief nam de vega quessadilla’s. De quessadilla’s waren niet helemaal wat hij er van verwacht had, maar de rest was wederom heerlijk.

Hoewel wij geen plek meer hadden voor een dessert, vond ons meisje haar toetjesbuik nog en at als afsluiter een stukje spekkoek met een bolletje ijs. Het was zó snel op dat er niet eens een foto van is. Het zegt genoeg denk ik.

Sabor (Ashkan Mortezapour Photography) (26 of 41).jpg
foto: Dishtales

Gastronomisch genieten

Bij Sabor is er echt voor iedere smaak iets te kiezen. Alle gerechten zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook écht op smaak. De kaart is gevarieerd. De cocktailkaart is tof, om je avond met een aperitief te beginnen. Ook de mocktails zijn verrassend lekker. Wij dronken een Spaanse Rueda bij onze gerechten. Een natuurwijn bleek later. Super lekker!

Wil je op een mooie avond buiten eten, dan kan dat ook. Want Sabor heeft een terras voor het restaurant, maar ook op het Pieterskerkplein. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topavond.

Diner én lunch bij Sabor

Oh en heel fijn, Sabor is iedere dag ook open voor de lunch. Dat ben ik een aantal weken later met foodie collega’s gaan uitproberen en dat was wederom super lekker. Ook dan kun je kiezen om gerechten te delen. Of je kiest het lunchmenu, waarbij je voor € 16,50 per persoon een broodje, soep, een salade en ook nog wijn en koffie krijgt. De tafel naast ons at dat en ook dat zag er weer heerlijk uit.

Kortom, we hebben weer een nieuwe favoriet erbij!

 

Gepubliceerd op 11 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.