Open brief aan Jamie Oliver



jamieoliversuperfood.jpg

Dear Jamie Oliver,

For many, many years I’ve been a huge supporter of your ongoing pursuit to change the way people eat. Your school dinners project, your books (they are all in my book case), your food revolution program and tv shows. They have always had teaching people how to eat and cook properly as their foundation.

Making a difference

When I started Smulpaapje.nl almost 5 years ago people asked if I wanted to be the Dutch Jamie Oliver, as most people know you’ve inspired me so much with what you have done and achieved over the years. That comparison is nothing but a compliment to me, as I too want to make a difference in the way families with kids eat, in restaurants and at home

Endorsements

And sure, you’ve done endorsements. With Tefal (I even have one of those pans in the kitchen) and others. Recently with Hello Fresh, about which I had my doubts but okay, it’s still about getting people to cook. Then I got an email saying you are launching readymade meals in the Netherlands. Something you’ve done before with Albert Heijn, for Christmas, a few years ago.

Why?

Before I go and judge, have an opinion or something else I got to thinking. Why would Jamie Oliver endorse readymade meals? The one person I trusted to stick to his beliefs, over money. Because, why would you do this? Honestly, I can’t (won’t) believe it’s a money thing only. Come on, you’re Jamie Oliver! There has to be a good reason for this. Because really, almost 4 euros for a packet of rainbow carrots? Why?

My one question for Jamie Oliver

So my one question for you is, can you tell me why? Why readymade meals? Why these prices that you know the average income could never afford? So many why’s about this new venture. Can you tell me why you’ve chosen to do this? Because quite simply, I really, really don’t get it…

Kindest regards,
one of your biggest fans

Susan Aretz
www.Smulpaapje.nl

Gepubliceerd op 28 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.