Hoe ziet een weekmenu bij Smulpaapje thuis eruit?
Het laatste weekmenu van dit jaar is een bijzondere. Want naast dat ik voor jullie wekelijks een menu samenstel maak ik ook iedere week mijn eigen weekmenu. Het moment dat ik ‘m maakte dacht ik, misschien wel leuk om ook eens met jullie te delen.
Want waarom dit menu? Hoe stel ik ‘m samen? Waar hou ik rekening mee? Toen ik op Facebook vroeg of jullie het leuk vinden om dit te lezen zeiden jullie ‘like’, super leuk. Dus bij deze!
Wat eet Smulpaapje?
Zaterdag borrelhapjes oud & nieuw voorproeven
Vandaag maak ik alle borrelhapjes die ik voor jullie vlak voor oud & nieuw online zet. Die moeten natuurlijk voorgeproefd worden. En aangezien ik vanavond uit eten ga, mag mijn gezin dat doen 😉
Zondag kaasfondue met groente & vers stokbrood
Ik heb al wéken zin in kaasfondue. Eindelijk hebben we een zondag niks. Dus met mijn eigen recept en heel veel groente én vers stokbrood van onze Franse bakker wordt het genieten vandaag!
Maandag shoarma met salade, hummus & knoflooksaus
Ik zag iemand pittabroodjes maken en ineens bedacht ik me dat we al heel lang geen shoarma meer gegeten hebben. En die is zelfgemaakt echt het allerlekkerst. Dus de week begint goed!
Dinsdag pasta spruitjes
De winterfavoriet van onze dochter en hij staat bijna wekelijks op het moment. Eerlijk bekennen, vaak als ik een avond niet thuis ben, want ik ben er al wel weer een beetje klaar mee 😉 Maar vanavond eten we ‘m lekker met z’n allen.
Woensdag saoto soep
Ook zo’n heerlijk comfortfood gerecht. Ik maak ‘m dinsdagavond al, zodat ‘ie vanavond nóg lekkerder is en we lekker snel aan tafel kunnen! De andere helft gaat in de vriezer voor later gemak of eten we vrijdag, als het restjesdag is.
Donderdag spaghetti bolognese
Vanavond zijn we er allebei niet, dus heb ik dit weekend vooruit gekookt voor de oppas en onze dochter en flink wat bolognesesaus ingevroren. Kunnen zij makkelijk, maar wel heel lekker en snel aan tafel.
Vrijdag restjesavond
Op vrijdag hebben we eind van de middag nog zwemles, dus is het een avond van makkelijk. En er blijft ongetwijfeld of saoto of bolognesesaus over. Dus deze avond is om de restjes op te maken en dat is in z’n geheel geen straf!
Gepubliceerd op 13 december 2016