Hoe ziet een weekmenu bij Smulpaapje thuis eruit?Het laatste weekmenu van dit jaar is een bijzondere. Want naast dat ik voor jullie wekelijks een menu samenstel maak ik ook iedere week mijn eigen weekmenu. Het moment dat ik ‘m maakte dacht ik, misschien wel leuk om ook eens met jullie te delen.

Want waarom dit menu? Hoe stel ik ‘m samen? Waar hou ik rekening mee? Toen ik op Facebook vroeg of jullie het leuk vinden om dit te lezen zeiden jullie ‘like’, super leuk. Dus bij deze!

Wat eet Smulpaapje?

Zaterdag                           borrelhapjes oud & nieuw voorproeven

Vandaag maak ik alle borrelhapjes die ik voor jullie vlak voor oud & nieuw online zet. Die moeten natuurlijk voorgeproefd worden. En aangezien ik vanavond uit eten ga, mag mijn gezin dat doen 😉

Zondag                               kaasfondue met groente & vers stokbrood

Ik heb al wéken zin in kaasfondue. Eindelijk hebben we een zondag niks. Dus met mijn eigen recept en heel veel groente én vers stokbrood van onze Franse bakker wordt het genieten vandaag!

Maandag                           shoarma met salade, hummus & knoflooksaus

Ik zag iemand pittabroodjes maken en ineens bedacht ik me dat we al heel lang geen shoarma meer gegeten hebben. En die is zelfgemaakt echt het allerlekkerst. Dus de week begint goed!

Dinsdag                              pasta spruitjes

De winterfavoriet van onze dochter en hij staat bijna wekelijks op het moment. Eerlijk bekennen, vaak als ik een avond niet thuis ben, want ik ben er al wel weer een beetje klaar mee 😉 Maar vanavond eten we ‘m lekker met z’n allen.

Woensdag                         saoto soep

Ook zo’n heerlijk comfortfood gerecht. Ik maak ‘m dinsdagavond al, zodat ‘ie vanavond nóg lekkerder is en we lekker snel aan tafel kunnen! De andere helft gaat in de vriezer voor later gemak of eten we vrijdag, als het restjesdag is.

Donderdag                        spaghetti bolognese

Vanavond zijn we er allebei niet, dus heb ik dit weekend vooruit gekookt voor de oppas en onze dochter en flink wat bolognesesaus ingevroren. Kunnen zij makkelijk, maar wel heel lekker en snel aan tafel.

Vrijdag                                restjesavond

Op vrijdag hebben we eind van de middag nog zwemles, dus is het een avond van makkelijk. En er blijft ongetwijfeld of saoto of bolognesesaus over. Dus deze avond is om de restjes op te maken en dat is in z’n geheel geen straf!

Gepubliceerd op 13 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.