Hoe ziet een weekmenu bij Smulpaapje thuis eruit?



Het laatste weekmenu van dit jaar is een bijzondere. Want naast dat ik voor jullie wekelijks een menu samenstel maak ik ook iedere week mijn eigen weekmenu. Het moment dat ik ‘m maakte dacht ik, misschien wel leuk om ook eens met jullie te delen.

Want waarom dit menu? Hoe stel ik ‘m samen? Waar hou ik rekening mee? Toen ik op Facebook vroeg of jullie het leuk vinden om dit te lezen zeiden jullie ‘like’, super leuk. Dus bij deze!

Wat eet Smulpaapje?

Zaterdag                           borrelhapjes oud & nieuw voorproeven

Vandaag maak ik alle borrelhapjes die ik voor jullie vlak voor oud & nieuw online zet. Die moeten natuurlijk voorgeproefd worden. En aangezien ik vanavond uit eten ga, mag mijn gezin dat doen 😉

Zondag                               kaasfondue met groente & vers stokbrood

Ik heb al wéken zin in kaasfondue. Eindelijk hebben we een zondag niks. Dus met mijn eigen recept en heel veel groente én vers stokbrood van onze Franse bakker wordt het genieten vandaag!

Maandag                           shoarma met salade, hummus & knoflooksaus

Ik zag iemand pittabroodjes maken en ineens bedacht ik me dat we al heel lang geen shoarma meer gegeten hebben. En die is zelfgemaakt echt het allerlekkerst. Dus de week begint goed!

Dinsdag                              pasta spruitjes

De winterfavoriet van onze dochter en hij staat bijna wekelijks op het moment. Eerlijk bekennen, vaak als ik een avond niet thuis ben, want ik ben er al wel weer een beetje klaar mee 😉 Maar vanavond eten we ‘m lekker met z’n allen.

Woensdag                         saoto soep

Ook zo’n heerlijk comfortfood gerecht. Ik maak ‘m dinsdagavond al, zodat ‘ie vanavond nóg lekkerder is en we lekker snel aan tafel kunnen! De andere helft gaat in de vriezer voor later gemak of eten we vrijdag, als het restjesdag is.

Donderdag                        spaghetti bolognese

Vanavond zijn we er allebei niet, dus heb ik dit weekend vooruit gekookt voor de oppas en onze dochter en flink wat bolognesesaus ingevroren. Kunnen zij makkelijk, maar wel heel lekker en snel aan tafel.

Vrijdag                                restjesavond

Op vrijdag hebben we eind van de middag nog zwemles, dus is het een avond van makkelijk. En er blijft ongetwijfeld of saoto of bolognesesaus over. Dus deze avond is om de restjes op te maken en dat is in z’n geheel geen straf!

Gepubliceerd op 13 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.