Hoe ziet een weekmenu bij Smulpaapje thuis eruit?



Het laatste weekmenu van dit jaar is een bijzondere. Want naast dat ik voor jullie wekelijks een menu samenstel maak ik ook iedere week mijn eigen weekmenu. Het moment dat ik ‘m maakte dacht ik, misschien wel leuk om ook eens met jullie te delen.

Want waarom dit menu? Hoe stel ik ‘m samen? Waar hou ik rekening mee? Toen ik op Facebook vroeg of jullie het leuk vinden om dit te lezen zeiden jullie ‘like’, super leuk. Dus bij deze!

Wat eet Smulpaapje?

Zaterdag                           borrelhapjes oud & nieuw voorproeven

Vandaag maak ik alle borrelhapjes die ik voor jullie vlak voor oud & nieuw online zet. Die moeten natuurlijk voorgeproefd worden. En aangezien ik vanavond uit eten ga, mag mijn gezin dat doen 😉

Zondag                               kaasfondue met groente & vers stokbrood

Ik heb al wéken zin in kaasfondue. Eindelijk hebben we een zondag niks. Dus met mijn eigen recept en heel veel groente én vers stokbrood van onze Franse bakker wordt het genieten vandaag!

Maandag                           shoarma met salade, hummus & knoflooksaus

Ik zag iemand pittabroodjes maken en ineens bedacht ik me dat we al heel lang geen shoarma meer gegeten hebben. En die is zelfgemaakt echt het allerlekkerst. Dus de week begint goed!

Dinsdag                              pasta spruitjes

De winterfavoriet van onze dochter en hij staat bijna wekelijks op het moment. Eerlijk bekennen, vaak als ik een avond niet thuis ben, want ik ben er al wel weer een beetje klaar mee 😉 Maar vanavond eten we ‘m lekker met z’n allen.

Woensdag                         saoto soep

Ook zo’n heerlijk comfortfood gerecht. Ik maak ‘m dinsdagavond al, zodat ‘ie vanavond nóg lekkerder is en we lekker snel aan tafel kunnen! De andere helft gaat in de vriezer voor later gemak of eten we vrijdag, als het restjesdag is.

Donderdag                        spaghetti bolognese

Vanavond zijn we er allebei niet, dus heb ik dit weekend vooruit gekookt voor de oppas en onze dochter en flink wat bolognesesaus ingevroren. Kunnen zij makkelijk, maar wel heel lekker en snel aan tafel.

Vrijdag                                restjesavond

Op vrijdag hebben we eind van de middag nog zwemles, dus is het een avond van makkelijk. En er blijft ongetwijfeld of saoto of bolognesesaus over. Dus deze avond is om de restjes op te maken en dat is in z’n geheel geen straf!

Gepubliceerd op 13 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.