Menu van de week (week 38)



Gevarieerd eten is waar Smulpaapje van houdtt. Klein én groot moeten samen kunnen genieten van wat er op tafel staat. De keuze is in dit weekmenu dan ook weer uitgebreid, van Mexicaans tot Brits en van Oosters tot Indonesisch.

Oh, en betaalbaar en snel op tafel, het moet door de week natuurlijk ook wel een beetje makkelijk zijn!

maandag            Oosterse boontjes met gehakt
Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten


dinsdag              Gado Gado
Hoe lekker wil je het hebben, de groente van jouw keuze mét pindasaus

woensdag          Viscakejes met geroosterde bloemkool
Wil je complimenten van klein én groot, dan is dit recept voor jou!


donderdag         Gemarineerde yoghurtkip
Als het nog mooi weer is kan het zelfs op de barbecue!


vrijdag                 Tortilla met entrecôte & salsa
Tijdens Fast Food Friday houden we een Mexicaans feestje!

Boodschappenlijstje

1kg sperziebonen (vers of diepvries)
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 pak zilvervliesrijst
250g haricot verts
1 chinese kool
250g taugé
1 komkommer, in partjes
4 eieren
150g tofu
1 zakje gebakken uitjes
300g ongezouten pinda’s
1 blikje kokosmelk
1 klein potje trassi
600g kruimige aardappels
175g diepvriesdoperwten
500g vis met huid (ik gebruikte gerookte heilbot, maar zalm kan ook)
1 bloemkool
5 takjes verse tijm
250ml yoghurt
Bos koriander
Bos platte peterselie
kilo kippendijen
400g entrecôtes
2 pakken mini wrap tortilla’s (AH of Marks & Spencer)
1 avocado
zout & peper
kleine rode ui
100g gekleurde tomaatjes
1 lente ui
2 limoenen

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

citroen
knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
bloem
halfvolle melk
klontje boter
citroenolie
basterdsuiker
sambal
uien
ketjap manis
zoete chilisaus
 

Gepubliceerd op 22 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.