Menu van de week (week 38)



Gevarieerd eten is waar Smulpaapje van houdtt. Klein én groot moeten samen kunnen genieten van wat er op tafel staat. De keuze is in dit weekmenu dan ook weer uitgebreid, van Mexicaans tot Brits en van Oosters tot Indonesisch.

Oh, en betaalbaar en snel op tafel, het moet door de week natuurlijk ook wel een beetje makkelijk zijn!

maandag            Oosterse boontjes met gehakt
Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten


dinsdag              Gado Gado
Hoe lekker wil je het hebben, de groente van jouw keuze mét pindasaus

woensdag          Viscakejes met geroosterde bloemkool
Wil je complimenten van klein én groot, dan is dit recept voor jou!


donderdag         Gemarineerde yoghurtkip
Als het nog mooi weer is kan het zelfs op de barbecue!


vrijdag                 Tortilla met entrecôte & salsa
Tijdens Fast Food Friday houden we een Mexicaans feestje!

Boodschappenlijstje

1kg sperziebonen (vers of diepvries)
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 pak zilvervliesrijst
250g haricot verts
1 chinese kool
250g taugé
1 komkommer, in partjes
4 eieren
150g tofu
1 zakje gebakken uitjes
300g ongezouten pinda’s
1 blikje kokosmelk
1 klein potje trassi
600g kruimige aardappels
175g diepvriesdoperwten
500g vis met huid (ik gebruikte gerookte heilbot, maar zalm kan ook)
1 bloemkool
5 takjes verse tijm
250ml yoghurt
Bos koriander
Bos platte peterselie
kilo kippendijen
400g entrecôtes
2 pakken mini wrap tortilla’s (AH of Marks & Spencer)
1 avocado
zout & peper
kleine rode ui
100g gekleurde tomaatjes
1 lente ui
2 limoenen

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

citroen
knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
bloem
halfvolle melk
klontje boter
citroenolie
basterdsuiker
sambal
uien
ketjap manis
zoete chilisaus
 

Gepubliceerd op 22 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.