Menu van de week (week 38)
Gevarieerd eten is waar Smulpaapje van houdtt. Klein én groot moeten samen kunnen genieten van wat er op tafel staat. De keuze is in dit weekmenu dan ook weer uitgebreid, van Mexicaans tot Brits en van Oosters tot Indonesisch.
Oh, en betaalbaar en snel op tafel, het moet door de week natuurlijk ook wel een beetje makkelijk zijn!
maandag Oosterse boontjes met gehakt
Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten
dinsdag Gado Gado
Hoe lekker wil je het hebben, de groente van jouw keuze mét pindasaus
woensdag Viscakejes met geroosterde bloemkool
Wil je complimenten van klein én groot, dan is dit recept voor jou!
donderdag Gemarineerde yoghurtkip
Als het nog mooi weer is kan het zelfs op de barbecue!
vrijdag Tortilla met entrecôte & salsa
Tijdens Fast Food Friday houden we een Mexicaans feestje!
Boodschappenlijstje
1kg sperziebonen (vers of diepvries)
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 pak zilvervliesrijst
250g haricot verts
1 chinese kool
250g taugé
1 komkommer, in partjes
4 eieren
150g tofu
1 zakje gebakken uitjes
300g ongezouten pinda’s
1 blikje kokosmelk
1 klein potje trassi
600g kruimige aardappels
175g diepvriesdoperwten
500g vis met huid (ik gebruikte gerookte heilbot, maar zalm kan ook)
1 bloemkool
5 takjes verse tijm
250ml yoghurt
Bos koriander
Bos platte peterselie
kilo kippendijen
400g entrecôtes
2 pakken mini wrap tortilla’s (AH of Marks & Spencer)
1 avocado
zout & peper
kleine rode ui
100g gekleurde tomaatjes
1 lente ui
2 limoenen
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
citroen
knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
bloem
halfvolle melk
klontje boter
citroenolie
basterdsuiker
sambal
uien
ketjap manis
zoete chilisaus
Gepubliceerd op 22 september 2016