Menu van de week (week 38)



Gevarieerd eten is waar Smulpaapje van houdtt. Klein én groot moeten samen kunnen genieten van wat er op tafel staat. De keuze is in dit weekmenu dan ook weer uitgebreid, van Mexicaans tot Brits en van Oosters tot Indonesisch.

Oh, en betaalbaar en snel op tafel, het moet door de week natuurlijk ook wel een beetje makkelijk zijn!

maandag            Oosterse boontjes met gehakt
Een ideaal gerecht voor als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten


dinsdag              Gado Gado
Hoe lekker wil je het hebben, de groente van jouw keuze mét pindasaus

woensdag          Viscakejes met geroosterde bloemkool
Wil je complimenten van klein én groot, dan is dit recept voor jou!


donderdag         Gemarineerde yoghurtkip
Als het nog mooi weer is kan het zelfs op de barbecue!


vrijdag                 Tortilla met entrecôte & salsa
Tijdens Fast Food Friday houden we een Mexicaans feestje!

Boodschappenlijstje

1kg sperziebonen (vers of diepvries)
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 pak zilvervliesrijst
250g haricot verts
1 chinese kool
250g taugé
1 komkommer, in partjes
4 eieren
150g tofu
1 zakje gebakken uitjes
300g ongezouten pinda’s
1 blikje kokosmelk
1 klein potje trassi
600g kruimige aardappels
175g diepvriesdoperwten
500g vis met huid (ik gebruikte gerookte heilbot, maar zalm kan ook)
1 bloemkool
5 takjes verse tijm
250ml yoghurt
Bos koriander
Bos platte peterselie
kilo kippendijen
400g entrecôtes
2 pakken mini wrap tortilla’s (AH of Marks & Spencer)
1 avocado
zout & peper
kleine rode ui
100g gekleurde tomaatjes
1 lente ui
2 limoenen

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

citroen
knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
bloem
halfvolle melk
klontje boter
citroenolie
basterdsuiker
sambal
uien
ketjap manis
zoete chilisaus
 

Gepubliceerd op 22 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.