Tortilla met Pico de Gallo en entrecote



Dat klinkt behoorlijk fancy vind je ook niet? Zo smaakt het ook. Maar wat nog fijner is is dat dit Mexicaanse gerechtje in een vloek en een zucht op tafel staat.

De pico de gallo, die nog het meest wegheeft van een fijne salsa, maakt het gerecht echt af!

 

 

Voor 2 personen (maar gemakkelijk te vermenigvuldigen) als hoofdmaaltijd

2 entrecôtes
8 kleine wrap tortilla’s (ik kocht ze bij Marks & Spencer, of halveer grote tortilla’s)
1 avocado, in reepjes
zout & peper

Voor de pico de gallo

5g verse koriander, fijn gesneden
½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
50g gekleurde tomaatjes, fijn gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
sap van een ½ limoen
zout & peper

Pico de gallo

Het belangrijkste is dat je alles lekker fijn snijdt, doe het daarna in een mooi kommetje en roer er het sap van een halve limoen door. Proef even, als je meer wilt doe er dan nog wat sap bij. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Hoe eerder je dit maakt, des te meer kans om de smaken lekker te laten trekken. Maak dus gerust de avond ervoor klaar en zet afgedekt in de koelkast.

Tortilla met entrecôte

Zorg dat alles klaar staat en dat je vlees op kamertemperatuur is. Zet een grillpan (voor een mooi streepje) of als je die niet hebt, een grote koekenpan op het vuur en verwarm hier de tortilla’s kort in (dat kan ook in de magnetron). Kruid het vlees en bak dat daarna, in dezelfde grillpan, in 4-5 minuten mooi bruin aan. Haal het uit de pan, snijd in reepjes en zet op tafel met de reepjes avocado, de pico de gallo en de tortilla’s.

Mexicaans met kinderen

Beleg een tortilla nu met wat avocado, daarop een paar reepjes vlees en tot slot de pico de gallo. Dubbelvouwen en lekker met de handen eten nu. Natuurlijk horen hier ook wat taco chipjes bij. Mmmmm!

Gepubliceerd op 18 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.