Tortilla met Pico de Gallo en entrecote



Dat klinkt behoorlijk fancy vind je ook niet? Zo smaakt het ook. Maar wat nog fijner is is dat dit Mexicaanse gerechtje in een vloek en een zucht op tafel staat.

De pico de gallo, die nog het meest wegheeft van een fijne salsa, maakt het gerecht echt af!

 

 

Voor 2 personen (maar gemakkelijk te vermenigvuldigen) als hoofdmaaltijd

2 entrecôtes
8 kleine wrap tortilla’s (ik kocht ze bij Marks & Spencer, of halveer grote tortilla’s)
1 avocado, in reepjes
zout & peper

Voor de pico de gallo

5g verse koriander, fijn gesneden
½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
50g gekleurde tomaatjes, fijn gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
sap van een ½ limoen
zout & peper

Pico de gallo

Het belangrijkste is dat je alles lekker fijn snijdt, doe het daarna in een mooi kommetje en roer er het sap van een halve limoen door. Proef even, als je meer wilt doe er dan nog wat sap bij. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Hoe eerder je dit maakt, des te meer kans om de smaken lekker te laten trekken. Maak dus gerust de avond ervoor klaar en zet afgedekt in de koelkast.

Tortilla met entrecôte

Zorg dat alles klaar staat en dat je vlees op kamertemperatuur is. Zet een grillpan (voor een mooi streepje) of als je die niet hebt, een grote koekenpan op het vuur en verwarm hier de tortilla’s kort in (dat kan ook in de magnetron). Kruid het vlees en bak dat daarna, in dezelfde grillpan, in 4-5 minuten mooi bruin aan. Haal het uit de pan, snijd in reepjes en zet op tafel met de reepjes avocado, de pico de gallo en de tortilla’s.

Mexicaans met kinderen

Beleg een tortilla nu met wat avocado, daarop een paar reepjes vlees en tot slot de pico de gallo. Dubbelvouwen en lekker met de handen eten nu. Natuurlijk horen hier ook wat taco chipjes bij. Mmmmm!

Gepubliceerd op 18 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.