Tortilla met Pico de Gallo en entrecote

Dat klinkt behoorlijk fancy vind je ook niet? Zo smaakt het ook. Maar wat nog fijner is is dat dit Mexicaanse gerechtje in een vloek en een zucht op tafel staat.
De pico de gallo, die nog het meest wegheeft van een fijne salsa, maakt het gerecht echt af!
Voor 2 personen (maar gemakkelijk te vermenigvuldigen) als hoofdmaaltijd
2 entrecôtes
8 kleine wrap tortilla’s (ik kocht ze bij Marks & Spencer, of halveer grote tortilla’s)
1 avocado, in reepjes
zout & peper
Voor de pico de gallo
5g verse koriander, fijn gesneden
½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
50g gekleurde tomaatjes, fijn gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
sap van een ½ limoen
zout & peper
Pico de gallo
Het belangrijkste is dat je alles lekker fijn snijdt, doe het daarna in een mooi kommetje en roer er het sap van een halve limoen door. Proef even, als je meer wilt doe er dan nog wat sap bij. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Hoe eerder je dit maakt, des te meer kans om de smaken lekker te laten trekken. Maak dus gerust de avond ervoor klaar en zet afgedekt in de koelkast.
Tortilla met entrecôte
Zorg dat alles klaar staat en dat je vlees op kamertemperatuur is. Zet een grillpan (voor een mooi streepje) of als je die niet hebt, een grote koekenpan op het vuur en verwarm hier de tortilla’s kort in (dat kan ook in de magnetron). Kruid het vlees en bak dat daarna, in dezelfde grillpan, in 4-5 minuten mooi bruin aan. Haal het uit de pan, snijd in reepjes en zet op tafel met de reepjes avocado, de pico de gallo en de tortilla’s.
Mexicaans met kinderen
Beleg een tortilla nu met wat avocado, daarop een paar reepjes vlees en tot slot de pico de gallo. Dubbelvouwen en lekker met de handen eten nu. Natuurlijk horen hier ook wat taco chipjes bij. Mmmmm!
Gepubliceerd op 18 februari 2016