Tortilla met Pico de Gallo en entrecote



Dat klinkt behoorlijk fancy vind je ook niet? Zo smaakt het ook. Maar wat nog fijner is is dat dit Mexicaanse gerechtje in een vloek en een zucht op tafel staat.

De pico de gallo, die nog het meest wegheeft van een fijne salsa, maakt het gerecht echt af!

 

 

Voor 2 personen (maar gemakkelijk te vermenigvuldigen) als hoofdmaaltijd

2 entrecôtes
8 kleine wrap tortilla’s (ik kocht ze bij Marks & Spencer, of halveer grote tortilla’s)
1 avocado, in reepjes
zout & peper

Voor de pico de gallo

5g verse koriander, fijn gesneden
½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
50g gekleurde tomaatjes, fijn gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
sap van een ½ limoen
zout & peper

Pico de gallo

Het belangrijkste is dat je alles lekker fijn snijdt, doe het daarna in een mooi kommetje en roer er het sap van een halve limoen door. Proef even, als je meer wilt doe er dan nog wat sap bij. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Hoe eerder je dit maakt, des te meer kans om de smaken lekker te laten trekken. Maak dus gerust de avond ervoor klaar en zet afgedekt in de koelkast.

Tortilla met entrecôte

Zorg dat alles klaar staat en dat je vlees op kamertemperatuur is. Zet een grillpan (voor een mooi streepje) of als je die niet hebt, een grote koekenpan op het vuur en verwarm hier de tortilla’s kort in (dat kan ook in de magnetron). Kruid het vlees en bak dat daarna, in dezelfde grillpan, in 4-5 minuten mooi bruin aan. Haal het uit de pan, snijd in reepjes en zet op tafel met de reepjes avocado, de pico de gallo en de tortilla’s.

Mexicaans met kinderen

Beleg een tortilla nu met wat avocado, daarop een paar reepjes vlees en tot slot de pico de gallo. Dubbelvouwen en lekker met de handen eten nu. Natuurlijk horen hier ook wat taco chipjes bij. Mmmmm!

Gepubliceerd op 18 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.