Tortilla met Pico de Gallo en entrecote



Dat klinkt behoorlijk fancy vind je ook niet? Zo smaakt het ook. Maar wat nog fijner is is dat dit Mexicaanse gerechtje in een vloek en een zucht op tafel staat.

De pico de gallo, die nog het meest wegheeft van een fijne salsa, maakt het gerecht echt af!

 

 

Voor 2 personen (maar gemakkelijk te vermenigvuldigen) als hoofdmaaltijd

2 entrecôtes
8 kleine wrap tortilla’s (ik kocht ze bij Marks & Spencer, of halveer grote tortilla’s)
1 avocado, in reepjes
zout & peper

Voor de pico de gallo

5g verse koriander, fijn gesneden
½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
50g gekleurde tomaatjes, fijn gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
sap van een ½ limoen
zout & peper

Pico de gallo

Het belangrijkste is dat je alles lekker fijn snijdt, doe het daarna in een mooi kommetje en roer er het sap van een halve limoen door. Proef even, als je meer wilt doe er dan nog wat sap bij. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Hoe eerder je dit maakt, des te meer kans om de smaken lekker te laten trekken. Maak dus gerust de avond ervoor klaar en zet afgedekt in de koelkast.

Tortilla met entrecôte

Zorg dat alles klaar staat en dat je vlees op kamertemperatuur is. Zet een grillpan (voor een mooi streepje) of als je die niet hebt, een grote koekenpan op het vuur en verwarm hier de tortilla’s kort in (dat kan ook in de magnetron). Kruid het vlees en bak dat daarna, in dezelfde grillpan, in 4-5 minuten mooi bruin aan. Haal het uit de pan, snijd in reepjes en zet op tafel met de reepjes avocado, de pico de gallo en de tortilla’s.

Mexicaans met kinderen

Beleg een tortilla nu met wat avocado, daarop een paar reepjes vlees en tot slot de pico de gallo. Dubbelvouwen en lekker met de handen eten nu. Natuurlijk horen hier ook wat taco chipjes bij. Mmmmm!

Gepubliceerd op 18 februari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!