Menu van de week (week 35)



Het blijft nog even nazomeren, dus deze week beginnen we met een aantal makkelijke maaltijdsalades. Eentje met vis, eentje met lekker wat groente, maar allebei zijn ze kidsproof!

Maar van alleen salades eten wordt niemand blij, dus eten we ook noodles, pasta en natuurlijk is er fastfood Friday. Heb een smakelijke week allemaal!

Smulpaapje weekmenu #35

Maandagsalade met zalm en appel
Dat je ook prima salade samen met kinderen kunt eten laat deze salade met zalm en appel zien

DinsdagLauwwarme salade met kikkererwten
Knapperige bloemkool, kikkererwten, een heerlijke dressing. Geserveerd met vis. Smullen!

WoensdagNoodles met wokgroente
Maak je eigen wokgroente, niet allen budgetvriendelijk maar ook nog eens lekkerder!

DonderdagPastasalade met gerookte kip
Wie houdt er niet van? Een rijk gevulde pastasalade met gerookte kip

Vrijdag –  Taco’s met gehakt en mango
Ultieme Fast Food Friday, met deze supersnelle, superlekkere taco's

Boodschappen

150g andijvie
200g romaine sla
4 kleine aardappels
6 radijsjes
1 frisse appel
350g zalmfilet, met huid
15g verse dille
15g verse bieslook
1 bloemkool
1 blik kikkererwten (à 400g)
4 stukjes vis (Dorade of scholfilet)
15g platte peterselie
1 paksoi
1 lente ui
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 komkommer
1 teentje knoflook
klein stukje gember (duimdik)
1 zakje julienne wortel
Soba noodles (of iedere andere noodlesoort die je lekker vindt)
1 zak pasta (à 500g)
1 courgette
Honingtomaatjes (zoveel je wilt)
1 gerookte kipfilet
1 stukje (geiten)kaas
Handje pijnboompitjes, geroosterd
1 rode paprika
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room
optioneel: verse koriander

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

Pak yoghurt
knoflook
azijn (fruitazijn of witte wijnazijn)
mosterd (grof en dijon)
maple syrup
sesamolie
sojasaus
oestersaus
sesamzaadjes
zilveruitjes
mayonaise
Zeezout en versgemalen peper
uien

Gepubliceerd op 1 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.