Menu van de week (week 35)

Het blijft nog even nazomeren, dus deze week beginnen we met een aantal makkelijke maaltijdsalades. Eentje met vis, eentje met lekker wat groente, maar allebei zijn ze kidsproof!
Maar van alleen salades eten wordt niemand blij, dus eten we ook noodles, pasta en natuurlijk is er fastfood Friday. Heb een smakelijke week allemaal!
Smulpaapje weekmenu #35
Maandag – salade met zalm en appel
Dat je ook prima salade samen met kinderen kunt eten laat deze salade met zalm en appel zien
Dinsdag – Lauwwarme salade met kikkererwten
Knapperige bloemkool, kikkererwten, een heerlijke dressing. Geserveerd met vis. Smullen!
Woensdag – Noodles met wokgroente
Maak je eigen wokgroente, niet allen budgetvriendelijk maar ook nog eens lekkerder!
Donderdag – Pastasalade met gerookte kip
Wie houdt er niet van? Een rijk gevulde pastasalade met gerookte kip
Vrijdag – Taco’s met gehakt en mango
Ultieme Fast Food Friday, met deze supersnelle, superlekkere taco's
Boodschappen
150g andijvie
200g romaine sla
4 kleine aardappels
6 radijsjes
1 frisse appel
350g zalmfilet, met huid
15g verse dille
15g verse bieslook
1 bloemkool
1 blik kikkererwten (à 400g)
4 stukjes vis (Dorade of scholfilet)
15g platte peterselie
1 paksoi
1 lente ui
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 komkommer
1 teentje knoflook
klein stukje gember (duimdik)
1 zakje julienne wortel
Soba noodles (of iedere andere noodlesoort die je lekker vindt)
1 zak pasta (à 500g)
1 courgette
Honingtomaatjes (zoveel je wilt)
1 gerookte kipfilet
1 stukje (geiten)kaas
Handje pijnboompitjes, geroosterd
1 rode paprika
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room
optioneel: verse koriander
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
Pak yoghurt
knoflook
azijn (fruitazijn of witte wijnazijn)
mosterd (grof en dijon)
maple syrup
sesamolie
sojasaus
oestersaus
sesamzaadjes
zilveruitjes
mayonaise
Zeezout en versgemalen peper
uien
Gepubliceerd op 1 september 2016