Smulpaapje kookt noodles met wokgroente



Noodles met gewokte groente. Je bent als snel geneigd een zakje kant en klare groente te gebruiken. Maar is je wel eens opgevallen hoeveel ui en kool daar in zitten? Eigenlijk helemaal niet lekker.

Met de groente uit dit recept heb je net wat meer smaak aan je noodles. En ja, die komkommer hoort ook echt in het recept thuis. Lekker eens wat anders!

noodles met wokgroente

Voor twee grote eters

1 paksoi, in dunne reepjes gesneden
1 lente ui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, in reepjes gesneden
½ komkommer, zonder zaadjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook
klein stukje gember, geraspt (hoeveelheid naar smaak)
Wortel, julienne reepjes (wij hadden nog kwart zakje liggen, of gebruik dunne reepjes wortel)
1el sesamolie
1el sojasaus
1el oestersaus
1el sesamzaadjes geroosterd
Soba noodles (1 hoeveelheid)

Voorbereiding

Het meeste werk is eigenlijk alles schoon te maken en te snijden. Dat is vaak ook waarom we terugvallen op zakjs. Maar neem er even 10 minuutjes voor, daarna ben je echt zó klaar. Zet terwijl je dat doet alvast een grote wok op het vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Tegelijkertijd zet je een pan met water op en zodra het kookt mogen de noodles erin. Je kookt ze volgens de gebruiksaanwijzing, daarna afgieten en bewaren.

Wokken is fastfood

In de warme olie roerbak je de knoflook en gember, maar laat het geen kleur krijgen, dus het vuur niet te hoog. Ze moeten vooral smaak aan de olie geven. Dan de groente wokken die het langst nodig hebben. Dus achtereenvolgens de paprika, paksoi, komkommer en als laatste de wortelreepjes. Alles op hoog vuur een minuut of vijf wokken. Het moet gaar en warm zijn, maar nog wel iets ‘bite’ houden. Breng op smaak met de sesamolie, sojasaus en oestersaus. Noodles erbij, nog even goed mengen en je bent al klaar!

Garnering

Je maakt het ècht af met nog wat geroosterde sesamzaadjes. Hiervoor neem je een droge koekenpan, warm laten worden en de zaadjes erin roosteren. Wel er bij blijven, want het kan in een keer hard gaan. Af en toe met de pan schudden (niet te hard!) helpt ook.

Gepubliceerd op 31 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.