Smulpaapje kookt noodles met wokgroente



Noodles met gewokte groente. Je bent als snel geneigd een zakje kant en klare groente te gebruiken. Maar is je wel eens opgevallen hoeveel ui en kool daar in zitten? Eigenlijk helemaal niet lekker.

Met de groente uit dit recept heb je net wat meer smaak aan je noodles. En ja, die komkommer hoort ook echt in het recept thuis. Lekker eens wat anders!

noodles met wokgroente

Voor twee grote eters

1 paksoi, in dunne reepjes gesneden
1 lente ui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, in reepjes gesneden
½ komkommer, zonder zaadjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook
klein stukje gember, geraspt (hoeveelheid naar smaak)
Wortel, julienne reepjes (wij hadden nog kwart zakje liggen, of gebruik dunne reepjes wortel)
1el sesamolie
1el sojasaus
1el oestersaus
1el sesamzaadjes geroosterd
Soba noodles (1 hoeveelheid)

Voorbereiding

Het meeste werk is eigenlijk alles schoon te maken en te snijden. Dat is vaak ook waarom we terugvallen op zakjs. Maar neem er even 10 minuutjes voor, daarna ben je echt zó klaar. Zet terwijl je dat doet alvast een grote wok op het vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Tegelijkertijd zet je een pan met water op en zodra het kookt mogen de noodles erin. Je kookt ze volgens de gebruiksaanwijzing, daarna afgieten en bewaren.

Wokken is fastfood

In de warme olie roerbak je de knoflook en gember, maar laat het geen kleur krijgen, dus het vuur niet te hoog. Ze moeten vooral smaak aan de olie geven. Dan de groente wokken die het langst nodig hebben. Dus achtereenvolgens de paprika, paksoi, komkommer en als laatste de wortelreepjes. Alles op hoog vuur een minuut of vijf wokken. Het moet gaar en warm zijn, maar nog wel iets ‘bite’ houden. Breng op smaak met de sesamolie, sojasaus en oestersaus. Noodles erbij, nog even goed mengen en je bent al klaar!

Garnering

Je maakt het ècht af met nog wat geroosterde sesamzaadjes. Hiervoor neem je een droge koekenpan, warm laten worden en de zaadjes erin roosteren. Wel er bij blijven, want het kan in een keer hard gaan. Af en toe met de pan schudden (niet te hard!) helpt ook.

Gepubliceerd op 31 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.