Smulpaapje kookt noodles met wokgroente



Noodles met gewokte groente. Je bent als snel geneigd een zakje kant en klare groente te gebruiken. Maar is je wel eens opgevallen hoeveel ui en kool daar in zitten? Eigenlijk helemaal niet lekker.

Met de groente uit dit recept heb je net wat meer smaak aan je noodles. En ja, die komkommer hoort ook echt in het recept thuis. Lekker eens wat anders!

noodles met wokgroente

Voor twee grote eters

1 paksoi, in dunne reepjes gesneden
1 lente ui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, in reepjes gesneden
½ komkommer, zonder zaadjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook
klein stukje gember, geraspt (hoeveelheid naar smaak)
Wortel, julienne reepjes (wij hadden nog kwart zakje liggen, of gebruik dunne reepjes wortel)
1el sesamolie
1el sojasaus
1el oestersaus
1el sesamzaadjes geroosterd
Soba noodles (1 hoeveelheid)

Voorbereiding

Het meeste werk is eigenlijk alles schoon te maken en te snijden. Dat is vaak ook waarom we terugvallen op zakjs. Maar neem er even 10 minuutjes voor, daarna ben je echt zó klaar. Zet terwijl je dat doet alvast een grote wok op het vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Tegelijkertijd zet je een pan met water op en zodra het kookt mogen de noodles erin. Je kookt ze volgens de gebruiksaanwijzing, daarna afgieten en bewaren.

Wokken is fastfood

In de warme olie roerbak je de knoflook en gember, maar laat het geen kleur krijgen, dus het vuur niet te hoog. Ze moeten vooral smaak aan de olie geven. Dan de groente wokken die het langst nodig hebben. Dus achtereenvolgens de paprika, paksoi, komkommer en als laatste de wortelreepjes. Alles op hoog vuur een minuut of vijf wokken. Het moet gaar en warm zijn, maar nog wel iets ‘bite’ houden. Breng op smaak met de sesamolie, sojasaus en oestersaus. Noodles erbij, nog even goed mengen en je bent al klaar!

Garnering

Je maakt het ècht af met nog wat geroosterde sesamzaadjes. Hiervoor neem je een droge koekenpan, warm laten worden en de zaadjes erin roosteren. Wel er bij blijven, want het kan in een keer hard gaan. Af en toe met de pan schudden (niet te hard!) helpt ook.

Gepubliceerd op 31 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.