Smulpaapje kookt noodles met wokgroente



Noodles met gewokte groente. Je bent als snel geneigd een zakje kant en klare groente te gebruiken. Maar is je wel eens opgevallen hoeveel ui en kool daar in zitten? Eigenlijk helemaal niet lekker.

Met de groente uit dit recept heb je net wat meer smaak aan je noodles. En ja, die komkommer hoort ook echt in het recept thuis. Lekker eens wat anders!

noodles met wokgroente

Voor twee grote eters

1 paksoi, in dunne reepjes gesneden
1 lente ui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, in reepjes gesneden
½ komkommer, zonder zaadjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook
klein stukje gember, geraspt (hoeveelheid naar smaak)
Wortel, julienne reepjes (wij hadden nog kwart zakje liggen, of gebruik dunne reepjes wortel)
1el sesamolie
1el sojasaus
1el oestersaus
1el sesamzaadjes geroosterd
Soba noodles (1 hoeveelheid)

Voorbereiding

Het meeste werk is eigenlijk alles schoon te maken en te snijden. Dat is vaak ook waarom we terugvallen op zakjs. Maar neem er even 10 minuutjes voor, daarna ben je echt zó klaar. Zet terwijl je dat doet alvast een grote wok op het vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Tegelijkertijd zet je een pan met water op en zodra het kookt mogen de noodles erin. Je kookt ze volgens de gebruiksaanwijzing, daarna afgieten en bewaren.

Wokken is fastfood

In de warme olie roerbak je de knoflook en gember, maar laat het geen kleur krijgen, dus het vuur niet te hoog. Ze moeten vooral smaak aan de olie geven. Dan de groente wokken die het langst nodig hebben. Dus achtereenvolgens de paprika, paksoi, komkommer en als laatste de wortelreepjes. Alles op hoog vuur een minuut of vijf wokken. Het moet gaar en warm zijn, maar nog wel iets ‘bite’ houden. Breng op smaak met de sesamolie, sojasaus en oestersaus. Noodles erbij, nog even goed mengen en je bent al klaar!

Garnering

Je maakt het ècht af met nog wat geroosterde sesamzaadjes. Hiervoor neem je een droge koekenpan, warm laten worden en de zaadjes erin roosteren. Wel er bij blijven, want het kan in een keer hard gaan. Af en toe met de pan schudden (niet te hard!) helpt ook.

Gepubliceerd op 31 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.