Smulpaapje kookt noodles met wokgroente



Noodles met gewokte groente. Je bent als snel geneigd een zakje kant en klare groente te gebruiken. Maar is je wel eens opgevallen hoeveel ui en kool daar in zitten? Eigenlijk helemaal niet lekker.

Met de groente uit dit recept heb je net wat meer smaak aan je noodles. En ja, die komkommer hoort ook echt in het recept thuis. Lekker eens wat anders!

noodles met wokgroente

Voor twee grote eters

1 paksoi, in dunne reepjes gesneden
1 lente ui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, in reepjes gesneden
½ komkommer, zonder zaadjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook
klein stukje gember, geraspt (hoeveelheid naar smaak)
Wortel, julienne reepjes (wij hadden nog kwart zakje liggen, of gebruik dunne reepjes wortel)
1el sesamolie
1el sojasaus
1el oestersaus
1el sesamzaadjes geroosterd
Soba noodles (1 hoeveelheid)

Voorbereiding

Het meeste werk is eigenlijk alles schoon te maken en te snijden. Dat is vaak ook waarom we terugvallen op zakjs. Maar neem er even 10 minuutjes voor, daarna ben je echt zó klaar. Zet terwijl je dat doet alvast een grote wok op het vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Tegelijkertijd zet je een pan met water op en zodra het kookt mogen de noodles erin. Je kookt ze volgens de gebruiksaanwijzing, daarna afgieten en bewaren.

Wokken is fastfood

In de warme olie roerbak je de knoflook en gember, maar laat het geen kleur krijgen, dus het vuur niet te hoog. Ze moeten vooral smaak aan de olie geven. Dan de groente wokken die het langst nodig hebben. Dus achtereenvolgens de paprika, paksoi, komkommer en als laatste de wortelreepjes. Alles op hoog vuur een minuut of vijf wokken. Het moet gaar en warm zijn, maar nog wel iets ‘bite’ houden. Breng op smaak met de sesamolie, sojasaus en oestersaus. Noodles erbij, nog even goed mengen en je bent al klaar!

Garnering

Je maakt het ècht af met nog wat geroosterde sesamzaadjes. Hiervoor neem je een droge koekenpan, warm laten worden en de zaadjes erin roosteren. Wel er bij blijven, want het kan in een keer hard gaan. Af en toe met de pan schudden (niet te hard!) helpt ook.

Gepubliceerd op 31 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!