Menu van de week #2



Zweeds, Indiaas, Thais en ouderwetse Hollandse pot, als dit geen variatie is 😉 Je vindt het allemaal terug in het menu van deze week.

En dat je een aantal gerechten prima voor kunt bereiden helpt weer bij het terug in het school, bso en werk ritme komen. Eet smakelijk!

Smulpaapje menu van de week

Maandag            Zweedse gehaktballetjes met sperzieboontjes & ovenfriet
Net als de Zweedse balletjes bij Ikea, maar dan zelfgemaakt en nog véél lekkerder. Goed begin van de week!

Dinsdag              ovenschotel met vis & spinazie
Prima de avond vantevoren klaar te maken, zodat je vandaag makkelijk, snel én lekker aan tafel kunt.

Zuurkoolovenschotel Smulpaapje

Woensdag         zuurkool uit de oven
Ook deze ovenschotel laat zich heel goed voorbereiden. En wat is er winters nou lekkerder dan zuurkool?!

Donderdag        dahl met spinazie
Het moment dat ik deze op het menu van de week zette realiseerde ik me dat ik hem nodig zelf ook weer eens moet maken. Zó lekker!

Vrijdag                Thaise kippenkokossoep
Samen met je kinderen op smaakavontuur, dat doe je met deze milde variant van de bekende Tom Kha Kai soep.

Cruesli cranberry Smulpaapje

Ontbijttip            Yoghurt met zelfgemaakte granola
Maak een lekkere hoeveelheid, zodat je ook komende week geniet van je zelfgemaakte cruesli!

Boodschappenlijstje

200ml slagroom
15g verse dille
600g half om half gehakt (biologisch)
750g sperzieboontjes
1 zak ovenfriet
400g diepvries spinazie (ik gebruikte Iglo spinazie met Alpro)
1 knolselderij van ongeveer 1kg
400g schelvisfilets (of gebruik een andere stevige vis)
350g aardappel (stevig soort)
250g zuurkool
200g zure room
Halve rookworst van de slager
1 kg kruimige aardappels voor aardappelpuree
Optioneel: uitgebakken spekjes
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
verse spinazie (zak à 350g)
1 limoen
1 stengel citroengras
2x 1 duimlengte stuk verse gember
4 kippendijen
200g champignons
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes
verse koriander (optioneel)
200g havermout
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Check je voorraad- en/of koelkast voor de volgende ingrediënten

eieren
bloem
runderbouillonblokje
olijfolie
zout, peper
nootmuskaat
Panko (Japanse broodkruim)
Reguliere paneermeel
Roomboter
zonnebloemolie
uien
mosterdpoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kurkuma
garam masala
kaneelstokje
kippenbouillon(blokjes)
knoflook
bruine suiker
gemalen kokos
lijnzaad
kokosolie
agavesiroop (of honing)
rietsuiker
 

Gepubliceerd op 4 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.