Ovenschotel met knolselderij, spinazie & vis



Een van de makkelijkste manieren om te koken is om alles in één schaal te gooien en na iets meer dan een uur aan tafel te kunnen. Dit is zo’n winterse ovenschotel waar alles in zit; 2 soorten groente, aardappelen én vis. Makkelijker wordt het niet!

Voor 4 personen

400g diepvries spinazie (ik gebruikte Iglo spinazie met Alpro, die ik kreeg bij mijn boodschappen)
1 knolselderij van ongeveer 1kg (je houdt 600g netto over)
400g schelvis, filets (vraag je visboer die te snijden of gebruik een andere stevige vis)
1el olijfolie
zout, peper en nootmuskaat
350g aardappel, in grove stukken

Verder nodig: ingevette ovenschaal – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ovenschotel met groente en vis

Snijd de knolselderij en aardappel in grove, maar zoveel mogelijk gelijke dikte, stukken en leg die in de ingevette ovenschaal. Verdeel de blokjes spinazie hier tussen, bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven.

Eenpansmaaltijd uit de oven met vis, aardappel en groente

Na een half uur alles in de ovenschaal even goed omscheppen. weer afdekken en nog een keer 30 minuten in de oven zetten. Haal dan het alufolie eraf, schep goed om en leg de vis er op en druppel daar de olijfolie over heen en kruid met zout en peper. Bak alles dan nog een 15 minuten, tot de vis goed gaar is en serveer meteen.

Gepubliceerd op 3 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.