De maand van Susan – novemberDit jaar lijkt wel uit 12 jaar te bestaan in plaats van 12 maanden. Ook november was geen uitzondering. Highs en lows. Hard werken. En nog veel meer!

Van hard werken is overigens nog nooit iemand slechter geworden, maar deze maand ging er op redelijk wat momenten een tandje bij. Want een weekend Zeeland (oh wat was dat heerlijk!) is genieten met de family, maar ook zorgen dat jullie er daarna ook snel een lekker artikel van hebben.

Susan Aretz

Reels op Instagram

Tijdens dat weekend in Vlissingen nam ik ook meteen een Reel op. Want hoe fijn is het dat je borrelen bij de openhaard (die we thuis niet hebben) kunt combineren met voor een opdrachtgever content maken. Het is echt ook waarom ik mijn werk zo leuk vind. Al die Reels, ook degene die ik gewoon voor de leuk opneem 😉, staan trouwens allemaal op mijn Instagram.

Kerst begint ook dit jaar al weer vroeg. Ik mag voor het prachtige Bookazine van Elle een kersthoofdrecept uit het blad maken. Om dat mooi op de foto te zetten word ik niet alleen verrast met de ingrediënten, maar ook met prachtig servies van Serax. Dan is kerst op dinsdag net zo leuk als kerst in december kan ik je vertellen.

Susan Aretz Elle Rosbief met kweeperen

Het recept van die heerlijke rosbief mag ik dan weer met jullie delen, dus die staat al online.

Buitengeluksmoment

Ieder jaar ga ik met vriendin Buffi een weekend weg. Vorig jaar was dat een huisje op Texel. Dit jaar deden we dat Coronaproof in een hotel met aparte kamers in Wijk aan Zee. Wandelen aan het strand, werken en voor het eerst in maanden weer “uit eten”  in het restaurant van het hotel.

Voor een bijzondere campagne rijd ik deze maand naar de Outdoorspecialist in Hillegom. Ik wandel daarna (letterlijk) met een paar mooie wandelschoenen het pand weer uit. Die wandelschoenen zijn onderdeel van een Buitengeluksmoment samenwerking.

Susan Aretz Leiden

Een paar dagen later, als het zonnetje schijnt, ga ik met collega Eefje het stadspark van Leiden in om de foto’s voor bij het artikel te schieten. Buiten zijn is dit jaar meer dan ooit zo belangrijk voor me geweest. Dat ik dat op deze manier kan delen vind ik zó leuk.

AD Borrelplanktest

En bewegen is met mijn vak sowieso wel essentieel, haha. Want deze maand doe ik, voor een publicatie in het AD volgende maand, een borrelplankentest. Dat klinkt geweldig (is het ook trouwens) maar het betekent dat we (blind!) vijf verschillende borrelplanken in één middag uitproberen. Dat is hard werken kan ik je vertellen. Maar wat een feest jongens!

De week daarna is kort gezegd crazy! Er wordt een hele dag bij ons thuis gefilmd voor een item voor VT Wonen. Een heuse binnenkijker in onze prachtige keuken.

Maar dat is nog niet zomaar gedaan. Nadat ik eerst alles enorm heb lopen opruimen en poetsen komt er een styliste en moet alles uit de kamer dat afleidt. De keuken wordt volledig gestyled en is nog nooit zó netjes geweest.

VT Wonen binnenkijker

Daarna komt de crew die alles (en mij) komt filmen. Een interview op beeld, mijn mooie apparatuur in werking. We zijn er tot bijna 15u zoet mee. Voor 3 minuten video. Bizar hé?

Ik ben echt méga benieuwd naar het resultaat. Zodra ik het kan delen doe ik dat uiteraard!

De dag erna staat in het teken van mijn werk voor twee opdrachtgevers. Ik mag namens Leiden Marketing een geweldige Streekbox versturen naar alle deelnemers van onze persdag, die helaas niet doorging. Overal een handgeschreven kaartje bij. Oh en hou mijn Instagram in de gaten, want ik mag zo’n box binnenkort ook weggeven!

Koken voor opdrachtgevers

Maar ik maak ook een lekkere pastarecept voor bij de geweldige linzenpasta van Spoony. Grappig om te zien dat zelfs mijn eigen 10 jarige dochter vol opgaat in het spelen van de bingo tijdens het eten van de pasta. Zo zie je maar dat je kindermarketing ook voor gezonde producten te gek in kunt zetten.

De dag daarna is het tijd voor heel veel online meetings en events. We trappen af met de teammeeting voor mijn nieuwe boek. Te gek om weer met hetzelfde team als voor Borreltijd samen te werken. Volgende maand gaan we de cover al schieten. Woohooo!

’s Middags volg ik het Beauty event van UPR. We worden bijgepraat over de nieuwste trends, zoals de speciale kersteditie van Molton Brown maar ook alle nieuwe producten van bijvoorbeeld de HEMA. En ik leer over dry rubs en cupping. Nope, mijn werk is niet saai. Zeker niet!

online koken

Daarna is het tijd om de keuken (online) in te duiken met meesterkok Angelique Schmeinck. We koken samen met haar en de producten van Mutti een heerlijk gerecht. Over Mutti schreef ik daarna trouwens een uitgebreid artikel. Zo leuk om voor een merk dat ik ongelogen al járen in de kast heb staan nu een uitgebreid achtergrondartikel te mogen schrijven.

Lievelingsgerecht

Die laatste week van november word ik door de Valk Versmarkt in Voorschoten verrast met een geweldig pakket om te vieren dat hun Kerstmagazine uit is. En die ziet er toch mooi uit! Ik krijg de ingrediënten van een van de recepten die in dat magazine staat. Wie mij een beetje kent weet dat Steak tartare echt een van mijn lievelingsgerechten is. Dus die mag ik, volgens hun recept, maken.

Ik pas het recept wel wat aan, maar jongens wat is het lekker. Dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare vind je nu ook bij mij op de site.

insta live mayo sisters Van der Valk kerst

Die middag ben ik in Amsterdam waar ik een gesprek heb met de Tasting Games. Ik ga vanaf december een aantal van hun online games presenteren, super leuk!

En diezelfde middag ben ik ook gastvrouw voor The Mayo Sisters. Ik mag, via een Insta Live, hun nieuwe sauzen lanceren. Echt, het is nooit saai mijn werk. Maar echt niet.

Never niet werken

Dat weekend is het, na zo’n enerverende week, dus lekker om even gewoon alleen maar thuis te zijn. Hoewel ik ook dan nog twee filmpjes opneem, samen met onze dochter. Maar de combi tussen gezellig samen de keuken in, filmen, met z’n drietjes daarna eten, maakt dat het eigenlijk weer niet als werk voelt.

Dan is het alweer de laatste dag van de maand, als ik dit artikel schrijf. Niet normaal hoe snel het gaat.

Komend weekend vieren we een aangepaste pakjesavond. En dan mag daarna de kerstboom al weer worden opgetuigd.

Kerst op de site gaat trouwens, voor het eerst in 8 jaar, volledig anders zijn. Maar daar vertel ik jullie binnenkort meer over…

Gepubliceerd op 1 december 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 maart 2021
 
Win een exemplaar van Vegan Japaneasy

Je maakt ter gelegenheid van de Week zonder Vlees die 8 maart start kans op een prachtig Japans kookboek, Vegan Japaneasy. Zo doe je mee!
3 maart 2021
vegan japans kookboek
 
Vegan Japaneasy – review

Vegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.
1 maart 2021
 
De maand van Susan – februari

Drie keer knipperen en februari was voorbij! Wat bracht februari? Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen en mijn maand februari.
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.