De maand van Susan – oktoberDe tiende maand van het jaar. Oktober zat vol ups & downs. Met recht een Coronacoaster te noemen. We kijken even terug op de maand oktober.

De overgang van nog een beetje zomergevoel in september, naar volle bak herfst. Combineer dat met een pandemie, onzekerheid en een lockdown die boven ons hoofd blijft hangen en je hebt een lekkere onrustige maand.

De maand van Susan

Want dat was het afgelopen maand. Gelukkig waren er ook de nodige lichtpuntjes. Want met een klein clubje kregen we bij WeBeCos uitgebreid toelichting op de najaarscollectie van o.a. Ung. Práchtige paletten, nieuwe lipgloss, té mooi! En je wilt toch gewoon áltijd thuis door een professional worden opgemaakt?!  Heerlijk!

Susan Ung Cosmetics

In de middag heb ik mijn eerste online event met Prins PR. Zo leuk gedaan. Met vooraf een perspakket en tijdens het event toelichting van alle merken. Dit keer was in het teken van de Dag van de Koffie. Nog steeds zet ik mijn koffie en thee nu met gefilterd water!

De week erna veel afspraken voor mogelijk toekomstige projecten. Maar ook voor een interview met Maureen Tan van de Indonesische Bijbel. Daar krijg je dan weer zó veel trek van dat ik acuut alle inkopen deed voor een Indonesische maaltijd, met recepten uit haar boek.

Corona-coaster

Halverwege oktober komt dan het nieuws dat alle horeca weer dichtgaat en de andere aanvullende maatregelen. Schakelen meteen, want ik doe voor twee restaurants hun social media. We gaan meteen weer over op het bekendmaken van alle thuisbezorg- en afhaalopties. Maar het betekent helaas ook dat twee persdagen die ik in Leiden georganiseerd had tot nader orde moeten worden afgeblazen. Hopelijk kan het op een later moment alsnog.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar onze week in Limburg. Hoewel we ook daar weinig kunnen qua uitjes is het fijn om er even uit te zijn. We wandelen veel in de omgeving en halen het lokale lekkers dan maar gewoon in huis. Veel input ook weer voor een update van mijn Vakantie in Zuid Limburg artikel.

uitzicht Zuid Limburg herfst

Vakantie Zuid Limburg

Maar toch wringt het. Uit eten gaan is echt zo’n wezenlijk onderdeel van mijn vakantie. Om dat een klein beetje goed te maken bestellen we bij Brut172 een menu dat we mee terug naar Leiden nemen. En dan gaan we gewoon thuis uit eten. Als waren we in Limburg. Het is een fijne afsluiter van de vakantie.

De laatste week van oktober is weer net zo chaotisch als het begin. Ik heb constant het gevoel dat ik achter de feiten aanhol. Geen werkdag is hetzelfde. En hoewel ik dat normaal best prettig vind – zo ziet een werkdag er soms ook uit – zorgt het nu voor onrust. Dus schakelen we het laatste weekend van oktober terug. Nemen tijd voor elkaar. Doen lekker weinig anders dan tutten in en om het huis. Precies wat nodig bleek.

Plantsoen Leiden

Batterij opladen

En die batterij opladen is ook wel nodig want de twee drukste maanden van het jaar komen er aan. Met twee filmdagen. Eentje op locatie en eentje bij mij thuis. Super leuke klussen nog voor opdrachtgevers. Zeer dankbaar dat dat allemaal doorgaat! Als we niet alsnog in een totale lockdown gaan natuurlijk. Dan wordt het weer schakelen…

In de tussentijd draait de site ook door. En die gaat als een tierelier. Afgelopen maand waren er – ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar – ruim 43% meer bezoeken. Dat is veel. Héél veel meer. Alle investeringen die ik dit jaar heb gedaan in de site en alles er om heen beginnen zich terug te betalen. Daar ben ik echt ontzettend blij mee en trots op.

Gepubliceerd op 31 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.