De maand van Susan – oktoberDe tiende maand van het jaar. Oktober zat vol ups & downs. Met recht een Coronacoaster te noemen. We kijken even terug op de maand oktober.

De overgang van nog een beetje zomergevoel in september, naar volle bak herfst. Combineer dat met een pandemie, onzekerheid en een lockdown die boven ons hoofd blijft hangen en je hebt een lekkere onrustige maand.

De maand van Susan

Want dat was het afgelopen maand. Gelukkig waren er ook de nodige lichtpuntjes. Want met een klein clubje kregen we bij WeBeCos uitgebreid toelichting op de najaarscollectie van o.a. Ung. Práchtige paletten, nieuwe lipgloss, té mooi! En je wilt toch gewoon áltijd thuis door een professional worden opgemaakt?!  Heerlijk!

Susan Ung Cosmetics

In de middag heb ik mijn eerste online event met Prins PR. Zo leuk gedaan. Met vooraf een perspakket en tijdens het event toelichting van alle merken. Dit keer was in het teken van de Dag van de Koffie. Nog steeds zet ik mijn koffie en thee nu met gefilterd water!

De week erna veel afspraken voor mogelijk toekomstige projecten. Maar ook voor een interview met Maureen Tan van de Indonesische Bijbel. Daar krijg je dan weer zó veel trek van dat ik acuut alle inkopen deed voor een Indonesische maaltijd, met recepten uit haar boek.

Corona-coaster

Halverwege oktober komt dan het nieuws dat alle horeca weer dichtgaat en de andere aanvullende maatregelen. Schakelen meteen, want ik doe voor twee restaurants hun social media. We gaan meteen weer over op het bekendmaken van alle thuisbezorg- en afhaalopties. Maar het betekent helaas ook dat twee persdagen die ik in Leiden georganiseerd had tot nader orde moeten worden afgeblazen. Hopelijk kan het op een later moment alsnog.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar onze week in Limburg. Hoewel we ook daar weinig kunnen qua uitjes is het fijn om er even uit te zijn. We wandelen veel in de omgeving en halen het lokale lekkers dan maar gewoon in huis. Veel input ook weer voor een update van mijn Vakantie in Zuid Limburg artikel.

uitzicht Zuid Limburg herfst

Vakantie Zuid Limburg

Maar toch wringt het. Uit eten gaan is echt zo’n wezenlijk onderdeel van mijn vakantie. Om dat een klein beetje goed te maken bestellen we bij Brut172 een menu dat we mee terug naar Leiden nemen. En dan gaan we gewoon thuis uit eten. Als waren we in Limburg. Het is een fijne afsluiter van de vakantie.

De laatste week van oktober is weer net zo chaotisch als het begin. Ik heb constant het gevoel dat ik achter de feiten aanhol. Geen werkdag is hetzelfde. En hoewel ik dat normaal best prettig vind – zo ziet een werkdag er soms ook uit – zorgt het nu voor onrust. Dus schakelen we het laatste weekend van oktober terug. Nemen tijd voor elkaar. Doen lekker weinig anders dan tutten in en om het huis. Precies wat nodig bleek.

Plantsoen Leiden

Batterij opladen

En die batterij opladen is ook wel nodig want de twee drukste maanden van het jaar komen er aan. Met twee filmdagen. Eentje op locatie en eentje bij mij thuis. Super leuke klussen nog voor opdrachtgevers. Zeer dankbaar dat dat allemaal doorgaat! Als we niet alsnog in een totale lockdown gaan natuurlijk. Dan wordt het weer schakelen…

In de tussentijd draait de site ook door. En die gaat als een tierelier. Afgelopen maand waren er – ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar – ruim 43% meer bezoeken. Dat is veel. Héél veel meer. Alle investeringen die ik dit jaar heb gedaan in de site en alles er om heen beginnen zich terug te betalen. Daar ben ik echt ontzettend blij mee en trots op.

Gepubliceerd op 31 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!