Zo ziet mijn werkdag eruitAfgelopen weekend kreeg ik de vraag of ik wilde laten zien hoe een werkdag van mij eruit ziet. Met alle plezier. Dit is hoe mijn maandag eruit zag.

Daar moet ik wel bij opmerken dat over het algemeen geen dag hetzelfde is. De enige constante factoren in een week zijn het feit dat ik 3x om 8u met een personal trainer sport. Verder is iedere week echt anders. Dat maakt mijn werk ook zo leuk en afwisselend. Maar goed, een doorsnee maandag dus om een indruk te geven.

Zo ziet mijn maandagochtend eruit

Om 8u dus eerst naar de sportschool. En ja. Nog steeds met alle vormen van tegenzin. Ik wou toch dat ik onthield hoe lekker ik me na afloop voel. Maar helaas. Dat blijft nog steeds niet hangen 😉 Na een week herfstvakantie is het pittig, maar wel weer voldaan naar huis.

sporten Susan Aretz

Daar drink ik eerst koffie met manlief, die natuurlijk ook nog steeds thuiswerkt. We lopen de week door en checken even hoe we er allebei voorstaan. Iets wat ik merk dat écht helpt in deze gekke tijden. Want het is de afgelopen weken mentaal echt een stuk zwaarder geworden.

Daarna onder de douche, haren wassen & drogen. Ik probeer dat haren wassen te beperken, want met mijn bos haar is haren drogen altijd een gruwelijk lang verhaal. Maar goed, wat mot dat mot. Daarna gooi ik dochterlief, die een studiedag heeft vandaag, ook onder de douche om haar haren te wassen. Ook niet haar lievelingsbezigheid…

Dan is het tijd om de laptop open te gooien. Ik kijk altijd als eerste even naar de bezoekcijfers van de dag ervoor. Bereik is binnen het werk dat ik doe belangrijk en ik wil dagelijks even vinger aan de pols hoe dat gaat. Gelukkig heeft de overstap naar de site voor een flinke boost in bezoekcijfers gezorgd, dus ik ben erg blij met hoe het gaat.

website Susan Aretz

Gisteren heb ik een nieuw recept gekookt. Dat moet vandaag uitgewerkt worden en het moet ook nog op de foto. Ik ben geen briljante foodfotograaf, maar het lukt gelukkig goed. Dus kan ik de foto daarna meteen bewerken en het hele recept online zetten.

Tijd nu om mails te beantwoorden, te schakelen met mijn boekhouder over mijn BTW aangifte en ene paar reminder te versturen. Ook maak ik een overzicht van de rest van mijn werk voor komende week. Ik hou ervan om gestructureerd te werken.

Eind van de ochtend fiets ik met Meike even naar de stad. Ik ben een paar boodschappen vergeten voor een recept dat ik vandaag wil maken. Zij wil even naar de speelgoedwinkel om mee te doen met een prijsvraag. Het is gelukkig heerlijk weer, dus geen straf om buiten te zijn.

Als we thuis zijn lunchen we met de linzensoep van gister (die dus nu ook online staat). Ik zet de eerste Reel in elkaar van mijn ochtend, zodat er ook beeld is bij hoe deze maandagochtend eruit zag. Hij staat inmiddels op mijn Instagram.

soep met linzen

Zo ziet mijn maandagmiddag eruit

Na de lunch is het tijd om met een volgend recept aan de slag te gaan. Het licht is met de Wintertijd een stuk sneller weg, dus ik wil alles gekookt en gefotografeerd hebben voor het gaat schemeren. Na het koken gauw een stofzuiger en dweil door het huis (moet helaas ook gebeuren) Ik help dochterlief nog even met haar huiswerk, maar heel veel hulp blijkt niet nodig.

Als de stoofschotel met kip klaar is begin ik alvast aan dit artikel. Vanmiddag moet ik ook nog een interview uitwerken en wil ik beginnen met een nieuwe editie van Susan pakt uit. Er is weer genoeg leuks te delen. Maar eerst de foto van de stoofschotel maken. En ook daar ben ik redelijk snel tevreden over.

kipstoofgerecht

Dat betekent dat ik nog even op de fiets kan springen, want ik ben van het weekend vergeten een pakje op te halen. Wat een geluk dat het zo’n prachtig weer is vandaag. En wat is Leiden toch mooi!

Eind van de middag heb ik nog een Skype belafspraak met een van mijn partners, NEFF. We spreken de rest van het jaar door en de draaidag die nog gepland staat in het Inspiratiehuis, voor een aantal te gekke kookvideo’s. Ook ga ik nog een video bij mij thuis opnemen, in de keuken. Super leuk!

De twee artikelen die ik nog wilde doen vandaag schuiven door naar morgen, aangezien ik tussendoor een aantal recepten op de site tegenkwam die nog niet in de nieuwe opmaak staan. Iedere keer als ik zo’n recept tegenkom pas ik die meteen aan. Goeie high res foto erbij. Tekst controleren en aanpassen. Ongemerkt gaat daar toch iedere keer best wat tijd inzitten.

Zo ziet mijn maandagavond eruit

Het voordeel vandaag is wel dat ik al eerder op de dag ons avondeten heb gekookt. Dus dat hoeft nu alleen nog opgewarmd te worden. Ook wel eens fijn. Nu mijn vent thuiswerkt eten we bijna iedere dag samen, wat ik echt een kadootje vind. Morgen heeft Meike haar eerste les waterpolo, dus wordt het makkelijk en snel eten. Vandaag hebben we lekker de tijd.

De werkdag zit er rond 17u officieel op. Maar ik kan het toch niet laten om ook ’s avonds nog even achter de laptop te kruipen. Want er moeten nog berichten ingepland worden voor mijn social media kanalen. Facebook, Instagram, Pinterest en ook good old Twitter Die berichten worden een paar dagen vooruit gepland. Maar niet té lang, want je weet nooit wat de actualiteit doet. Ook komt er nog een onverwacht verzoek voor samenwerking binnen, die mails laat ik natuurlijk niet tot de dag erna liggen.

Inmiddels weten de meeste mensen wel dat ik geen avondmens ben, dus na nog even tijd met mijn gezin en samen onze serie van dit moment kijken lig ik er meestal tussen 21 – 22u wel in. Aangezien ik veelal om 6.30u er al uit ben geen overbodige luxe, wil ik aan mijn uren komen. Morgenochtend gelukkig geen sport, dat doen we woensdag weer. Dus in theorie kán ik wat langer blijven liggen. In theorie…

Zo ziet een werkdag eruit

Ik hoop dat je het leuk vond om zo eens een maandag mee te kijken. Je eigen tijd indelen en zelfstandig werken vind ik fantastisch, maar het is ook soms lastig om niemand te hebben om mee te sparren. Als je niet goed bent in gestructureerd werken is verzanden in to do lijsten best een gevaar.

En hoewel ik daar eigenlijk altijd al wel goed in ben geweest (ik doe sneller teveel dan te weinig) is het altijd alleen werken soms best een dingetje. Goed ook om te weten. Want het risico dat je denkt dat het alleen maar geweldig is ligt natuurlijk op de loer na zo’n inkijkje in mijn werkdag. Laat dit dan even de reality check zijn 😉

Vragen? Stel ze vooral. Binnenkort nog eens een dagje doen? Laat maar weten!

Gepubliceerd op 27 oktober 2020


2 reacties

  1. Bianca schreef:

    Erg leuk om dit te zien. Thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022