De maand van Susan – januariJanuari is de enige maand die wel vier keer langer lijkt te duren dan gemiddeld. Wat bracht de eerste maand van dit nieuwe jaar? Een kleine terugblik.

Niet dat er nou rete- spannende dingen op het programma stonden deze maand. We zitten tenslotte nog steeds / alweer in lockdown. Een pittige tijd voor veel mensen, dus probeerde ik wat lichtpuntjes op te schrijven. Vooral voor mezelf, maar gelukkig hebben meer mensen er wat aan.

Na alle spanning van december (persoonlijk verhaal) bracht januari voor mij meer lucht. Ik besloot ook om het even wat rustiger aan te doen. Mijn energiepeil is nog niet eerder zó laag geweest. Tegenwoordig luister ik naar die signalen, dus even minder werken en heel veel meer slapen.

Wat dan trouwens niet betekent dat ik de hele dag niks doe (hahah, as if!). Ik presenteerde nog een Tasting Games, ging op pad met Perry voor de eerste groenteles voor de site en verdiepte me in het keurmerk voor duurzame vis. Super leerzaam allemaal.

Ook verstuurde ik de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Wil je die ook ontvangen? Onder op de homepage kun je je inschrijven!

palmkool

Thuis uit eten

We supporten onze locals tot het niet meer kan en aten dan ook geweldig afgelopen maand. Bij La Diva in Leiden kochten we fantastische hazenpeper. Voor de verjaardag van manlief bestelde ik bij de Dames Diets

En om te vieren dat het, erhm nou ja vrijdag was werd het beste van The Lemon Tree bezorgd.

best 25 lemon tree

Overal naar school

Een van de voordelen van de lockdown en schoolsluiting is dat je daardoor overal naar school kunt. Om even uit onze dagelijkse sleur te zijn pakten we kantoor en school op en verplaatsten die naar Limburg. Waar we nog steeds niks anders deden dan thuis en het tóch een beetje als vakantie voelden.

workation Limburg

Lekker tussen de buien door naar buiten. Limburgs stoofvlees van de slager. Vlaai van de bakker. Soms is er maar weinig nodig om even bij te tanken.

Tijd voor mijn boek

Deze maand had ik ook weer meer tijd voor mijn boek. Het gaat snel nu. De receptuur is zo goed als rond. De cover is klaar en kan ik biiiiiijna laten zien. Mijn ongeduld stijgt met de dag. Want ik wil zó graag vertellen wat het thema wordt en hoe gaaf alles eruit ziet.

Maar doordat boekhandels nu dicht zijn ( why?!) worden veel boeken uitgesteld gelanceerd. Het is begrijpelijk maar zo balen als auteur. Hopelijk gaat alles op tijd open zodat ook mijn boek gewoon kan verschijnen na de zomer. Maar support je boekhandel waar het kan hé. Dan blijven die ook gewoon voortbestaan!

Wat brengt februari

Ik hoop vooral voor iedereen dat de scholen straks open mogen, als dat verantwoord is tenminste. Voor mij persoonlijk betekent het vooral heel veel afronden voor het boek. Volgende week sluit ik me twee dagen op in een hotel om te gaan schrijven. De basis ligt er, maar het moet wel echt gebeuren nu.

Verder kijken we het ook deze maand gewoon dag voor dag aan. En dat zijn er komende maand in ieder geval al weer drie minder dan afgelopen maand 😉 Hou vol lieve mensen!

Gepubliceerd op 31 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.
22 september 2022
Susan Aretz
 
Midlife crisis of gewoon terugkijken

Ik vier mijn 50e verjaardag. Je kunt om minder redenen een midlife crisis krijgen 😉 Maar is het niet gewoon tijd om even terug te kijken.
22 september 2022
 
Win een setje Molton Brown

Dat Molton Brown een van mijn lievelings is is geen geheim. Super tof dus dat ik een setje van hun nieuwe geurlijn mag weggeven! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
 
Win Mezcla van Ixta Belfrage

Wil je dolgraag koken uit Mezcla, dan is dit je kans om een exemplaar te winnen van het boek van Ixta Belfrage! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.