De maand van Susan – januariJanuari is de enige maand die wel vier keer langer lijkt te duren dan gemiddeld. Wat bracht de eerste maand van dit nieuwe jaar? Een kleine terugblik.

Niet dat er nou rete- spannende dingen op het programma stonden deze maand. We zitten tenslotte nog steeds / alweer in lockdown. Een pittige tijd voor veel mensen, dus probeerde ik wat lichtpuntjes op te schrijven. Vooral voor mezelf, maar gelukkig hebben meer mensen er wat aan.

Na alle spanning van december (persoonlijk verhaal) bracht januari voor mij meer lucht. Ik besloot ook om het even wat rustiger aan te doen. Mijn energiepeil is nog niet eerder zó laag geweest. Tegenwoordig luister ik naar die signalen, dus even minder werken en heel veel meer slapen.

Wat dan trouwens niet betekent dat ik de hele dag niks doe (hahah, as if!). Ik presenteerde nog een Tasting Games, ging op pad met Perry voor de eerste groenteles voor de site en verdiepte me in het keurmerk voor duurzame vis. Super leerzaam allemaal.

Ook verstuurde ik de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Wil je die ook ontvangen? Onder op de homepage kun je je inschrijven!

palmkool

Thuis uit eten

We supporten onze locals tot het niet meer kan en aten dan ook geweldig afgelopen maand. Bij La Diva in Leiden kochten we fantastische hazenpeper. Voor de verjaardag van manlief bestelde ik bij de Dames Diets

En om te vieren dat het, erhm nou ja vrijdag was werd het beste van The Lemon Tree bezorgd.

best 25 lemon tree

Overal naar school

Een van de voordelen van de lockdown en schoolsluiting is dat je daardoor overal naar school kunt. Om even uit onze dagelijkse sleur te zijn pakten we kantoor en school op en verplaatsten die naar Limburg. Waar we nog steeds niks anders deden dan thuis en het tóch een beetje als vakantie voelden.

workation Limburg

Lekker tussen de buien door naar buiten. Limburgs stoofvlees van de slager. Vlaai van de bakker. Soms is er maar weinig nodig om even bij te tanken.

Tijd voor mijn boek

Deze maand had ik ook weer meer tijd voor mijn boek. Het gaat snel nu. De receptuur is zo goed als rond. De cover is klaar en kan ik biiiiiijna laten zien. Mijn ongeduld stijgt met de dag. Want ik wil zó graag vertellen wat het thema wordt en hoe gaaf alles eruit ziet.

Maar doordat boekhandels nu dicht zijn ( why?!) worden veel boeken uitgesteld gelanceerd. Het is begrijpelijk maar zo balen als auteur. Hopelijk gaat alles op tijd open zodat ook mijn boek gewoon kan verschijnen na de zomer. Maar support je boekhandel waar het kan hé. Dan blijven die ook gewoon voortbestaan!

Wat brengt februari

Ik hoop vooral voor iedereen dat de scholen straks open mogen, als dat verantwoord is tenminste. Voor mij persoonlijk betekent het vooral heel veel afronden voor het boek. Volgende week sluit ik me twee dagen op in een hotel om te gaan schrijven. De basis ligt er, maar het moet wel echt gebeuren nu.

Verder kijken we het ook deze maand gewoon dag voor dag aan. En dat zijn er komende maand in ieder geval al weer drie minder dan afgelopen maand 😉 Hou vol lieve mensen!

Gepubliceerd op 31 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 maart 2021
 
Win een exemplaar van Vegan Japaneasy

Je maakt ter gelegenheid van de Week zonder Vlees die 8 maart start kans op een prachtig Japans kookboek, Vegan Japaneasy. Zo doe je mee!
3 maart 2021
vegan japans kookboek
 
Vegan Japaneasy – review

Vegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.
1 maart 2021
 
De maand van Susan – februari

Drie keer knipperen en februari was voorbij! Wat bracht februari? Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen en mijn maand februari.
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.