De maand van Susan – januariJanuari is de enige maand die wel vier keer langer lijkt te duren dan gemiddeld. Wat bracht de eerste maand van dit nieuwe jaar? Een kleine terugblik.

Niet dat er nou rete- spannende dingen op het programma stonden deze maand. We zitten tenslotte nog steeds / alweer in lockdown. Een pittige tijd voor veel mensen, dus probeerde ik wat lichtpuntjes op te schrijven. Vooral voor mezelf, maar gelukkig hebben meer mensen er wat aan.

Na alle spanning van december (persoonlijk verhaal) bracht januari voor mij meer lucht. Ik besloot ook om het even wat rustiger aan te doen. Mijn energiepeil is nog niet eerder zó laag geweest. Tegenwoordig luister ik naar die signalen, dus even minder werken en heel veel meer slapen.

Wat dan trouwens niet betekent dat ik de hele dag niks doe (hahah, as if!). Ik presenteerde nog een Tasting Games, ging op pad met Perry voor de eerste groenteles voor de site en verdiepte me in het keurmerk voor duurzame vis. Super leerzaam allemaal.

Ook verstuurde ik de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Wil je die ook ontvangen? Onder op de homepage kun je je inschrijven!

palmkool

Thuis uit eten

We supporten onze locals tot het niet meer kan en aten dan ook geweldig afgelopen maand. Bij La Diva in Leiden kochten we fantastische hazenpeper. Voor de verjaardag van manlief bestelde ik bij de Dames Diets

En om te vieren dat het, erhm nou ja vrijdag was werd het beste van The Lemon Tree bezorgd.

best 25 lemon tree

Overal naar school

Een van de voordelen van de lockdown en schoolsluiting is dat je daardoor overal naar school kunt. Om even uit onze dagelijkse sleur te zijn pakten we kantoor en school op en verplaatsten die naar Limburg. Waar we nog steeds niks anders deden dan thuis en het tóch een beetje als vakantie voelden.

workation Limburg

Lekker tussen de buien door naar buiten. Limburgs stoofvlees van de slager. Vlaai van de bakker. Soms is er maar weinig nodig om even bij te tanken.

Tijd voor mijn boek

Deze maand had ik ook weer meer tijd voor mijn boek. Het gaat snel nu. De receptuur is zo goed als rond. De cover is klaar en kan ik biiiiiijna laten zien. Mijn ongeduld stijgt met de dag. Want ik wil zó graag vertellen wat het thema wordt en hoe gaaf alles eruit ziet.

Maar doordat boekhandels nu dicht zijn ( why?!) worden veel boeken uitgesteld gelanceerd. Het is begrijpelijk maar zo balen als auteur. Hopelijk gaat alles op tijd open zodat ook mijn boek gewoon kan verschijnen na de zomer. Maar support je boekhandel waar het kan hé. Dan blijven die ook gewoon voortbestaan!

Wat brengt februari

Ik hoop vooral voor iedereen dat de scholen straks open mogen, als dat verantwoord is tenminste. Voor mij persoonlijk betekent het vooral heel veel afronden voor het boek. Volgende week sluit ik me twee dagen op in een hotel om te gaan schrijven. De basis ligt er, maar het moet wel echt gebeuren nu.

Verder kijken we het ook deze maand gewoon dag voor dag aan. En dat zijn er komende maand in ieder geval al weer drie minder dan afgelopen maand 😉 Hou vol lieve mensen!

Gepubliceerd op 31 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!
4 november 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij Boom Chicago

Ik heb er een handje van, om mijn comfortzone een stukje uit te dagen. Maar ik heb nu toch weer ergens ja op gezegd... Hallo Boom Chicago!