Menu van de week #2



Zweeds, Indiaas, Thais en ouderwetse Hollandse pot, als dit geen variatie is 😉 Je vindt het allemaal terug in het menu van deze week.

En dat je een aantal gerechten prima voor kunt bereiden helpt weer bij het terug in het school, bso en werk ritme komen. Eet smakelijk!

Smulpaapje menu van de week

Maandag            Zweedse gehaktballetjes met sperzieboontjes & ovenfriet
Net als de Zweedse balletjes bij Ikea, maar dan zelfgemaakt en nog véél lekkerder. Goed begin van de week!

Dinsdag              ovenschotel met vis & spinazie
Prima de avond vantevoren klaar te maken, zodat je vandaag makkelijk, snel én lekker aan tafel kunt.

Zuurkoolovenschotel Smulpaapje

Woensdag         zuurkool uit de oven
Ook deze ovenschotel laat zich heel goed voorbereiden. En wat is er winters nou lekkerder dan zuurkool?!

Donderdag        dahl met spinazie
Het moment dat ik deze op het menu van de week zette realiseerde ik me dat ik hem nodig zelf ook weer eens moet maken. Zó lekker!

Vrijdag                Thaise kippenkokossoep
Samen met je kinderen op smaakavontuur, dat doe je met deze milde variant van de bekende Tom Kha Kai soep.

Cruesli cranberry Smulpaapje

Ontbijttip            Yoghurt met zelfgemaakte granola
Maak een lekkere hoeveelheid, zodat je ook komende week geniet van je zelfgemaakte cruesli!

Boodschappenlijstje

200ml slagroom
15g verse dille
600g half om half gehakt (biologisch)
750g sperzieboontjes
1 zak ovenfriet
400g diepvries spinazie (ik gebruikte Iglo spinazie met Alpro)
1 knolselderij van ongeveer 1kg
400g schelvisfilets (of gebruik een andere stevige vis)
350g aardappel (stevig soort)
250g zuurkool
200g zure room
Halve rookworst van de slager
1 kg kruimige aardappels voor aardappelpuree
Optioneel: uitgebakken spekjes
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
verse spinazie (zak à 350g)
1 limoen
1 stengel citroengras
2x 1 duimlengte stuk verse gember
4 kippendijen
200g champignons
1 blik kokosmelk
250g mini tomaatjes
verse koriander (optioneel)
200g havermout
75g amandelschaafsel
200g cranberries

Check je voorraad- en/of koelkast voor de volgende ingrediënten

eieren
bloem
runderbouillonblokje
olijfolie
zout, peper
nootmuskaat
Panko (Japanse broodkruim)
Reguliere paneermeel
Roomboter
zonnebloemolie
uien
mosterdpoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kurkuma
garam masala
kaneelstokje
kippenbouillon(blokjes)
knoflook
bruine suiker
gemalen kokos
lijnzaad
kokosolie
agavesiroop (of honing)
rietsuiker
 

Gepubliceerd op 4 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!