Hoe ziet een weekmenu bij Smulpaapje thuis eruit?



Het laatste weekmenu van dit jaar is een bijzondere. Want naast dat ik voor jullie wekelijks een menu samenstel maak ik ook iedere week mijn eigen weekmenu. Het moment dat ik ‘m maakte dacht ik, misschien wel leuk om ook eens met jullie te delen.

Want waarom dit menu? Hoe stel ik ‘m samen? Waar hou ik rekening mee? Toen ik op Facebook vroeg of jullie het leuk vinden om dit te lezen zeiden jullie ‘like’, super leuk. Dus bij deze!

Wat eet Smulpaapje?

Zaterdag                           borrelhapjes oud & nieuw voorproeven

Vandaag maak ik alle borrelhapjes die ik voor jullie vlak voor oud & nieuw online zet. Die moeten natuurlijk voorgeproefd worden. En aangezien ik vanavond uit eten ga, mag mijn gezin dat doen 😉

Zondag                               kaasfondue met groente & vers stokbrood

Ik heb al wéken zin in kaasfondue. Eindelijk hebben we een zondag niks. Dus met mijn eigen recept en heel veel groente én vers stokbrood van onze Franse bakker wordt het genieten vandaag!

Maandag                           shoarma met salade, hummus & knoflooksaus

Ik zag iemand pittabroodjes maken en ineens bedacht ik me dat we al heel lang geen shoarma meer gegeten hebben. En die is zelfgemaakt echt het allerlekkerst. Dus de week begint goed!

Dinsdag                              pasta spruitjes

De winterfavoriet van onze dochter en hij staat bijna wekelijks op het moment. Eerlijk bekennen, vaak als ik een avond niet thuis ben, want ik ben er al wel weer een beetje klaar mee 😉 Maar vanavond eten we ‘m lekker met z’n allen.

Woensdag                         saoto soep

Ook zo’n heerlijk comfortfood gerecht. Ik maak ‘m dinsdagavond al, zodat ‘ie vanavond nóg lekkerder is en we lekker snel aan tafel kunnen! De andere helft gaat in de vriezer voor later gemak of eten we vrijdag, als het restjesdag is.

Donderdag                        spaghetti bolognese

Vanavond zijn we er allebei niet, dus heb ik dit weekend vooruit gekookt voor de oppas en onze dochter en flink wat bolognesesaus ingevroren. Kunnen zij makkelijk, maar wel heel lekker en snel aan tafel.

Vrijdag                                restjesavond

Op vrijdag hebben we eind van de middag nog zwemles, dus is het een avond van makkelijk. En er blijft ongetwijfeld of saoto of bolognesesaus over. Dus deze avond is om de restjes op te maken en dat is in z’n geheel geen straf!

Gepubliceerd op 13 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!