Smulpaapje weekmenu #23



Een gevarieerd weekmenu samenstellen is op zich niet moeilijk, met ruim 1000 (!) recepten op de site. Zie deze weekmenu’s overigens vooral als inspiratie en kies eruit waar jij blij van wordt.

Deze week hebben we hopelijk weer voor ieder wat wils. Van vegetarisch, tot vis. Van rijst tot pasta. Heb een heerlijke en smakelijke week!

Smulpaapje weekmenu

maandag             hartige courgette fritters
Groente pannenkoekjes zijn altijd een top manier om kinderen lekker veel groente te laten eten. Daarnaast zijn ze ook gewoon nog eens heel lekker!

dinsdag                pasta caprese
kies of je ‘m lauwwarm, dan wel koud eet (als pastasalade), welke manier je ook kiest het wordt sowieso smullen!

woensdag          taco’s met gehakt & mango
een verrassende taco, die ook nog eens in minder dan een half uur op tafel staat. Olé!

donderdag         chowder met rode mul
een maaltijdsoep, maar dan met vis. Makkelijker te maken dan je denkt, en super kindvriendelijk!

vrijdag                  Mexicaanse rijst met kip & bonen
Een supersnelle, makkelijke maaltijd. Dan kun je op je gemak aan het weekend beginnen!

weekendtip       Bladerdeegtaartje met mango & kokosroom (suikervrij)
Een lekkernij die je in no time in elkaar draait. Lekker om dit weekend te maken voor bij de koffie.

boodschappenlijstje

maandag
3 courgettes
1 ei
75-100g bloem
3 lenteuitjes
mespunt zout
¼ – ½ tl knoflookpoeder
125g feta

dinsdag
500g kerstomaatjes
15 gr verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
350g pasta, naar keuze
1 bol buffelmozzarella

woensdag
1 ui
1teen knoflook
1el olie
1 rode paprika
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes, fijngesneden
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla, fijngesneden
zure room, naar smaak

donderdag
8 rode mul (ongeveer een kilo)
2el neutrale olie
2 kleine uien, gesnipperd
3 bospeen, klein gesneden
2 stengels bleekselderij, klein gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2el bloem
4 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
500ml halfvolle melk
500ml visbouillon (van een tablet of zelfgemaakt, zie daarvoor het recept)
1 potje mais (à 350g) afgespoeld en uitgelekt
1el citroensap
1el gedroogde dille

vrijdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 blik chilibonen (400g)
gekookte rijst voor vier personen

weekendtip
200ml slagroom
100ml kokosmelk
1tl vanille
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1-2el sesamzaad
1 losgeklopt ei
1-2 verse mango’s
verse granaatappelpitjes
1 limoen

 

Gepubliceerd op 30 mei 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!