Weekmenu #10



Van het samenstellen van dit weekmenu kreeg ik spontaan zelf trek. Zo veel gerechten die super lekker zijn, maar ik zelf ook al heel lang niet meer heb gegeten en eigenlijk zelf komende week ook wel zou willen eten.

Trek in het weekend even wat tijd uit voor de eerste twee en dan zit je de rest van de week lekker, makkelijk en snel aan tafel!

Maandag            Pompoentomatensoep
Lekker in het weekend al maken en dan vandaag super snel aan tafel!

Dinsdag               Spaghetti bolognese
Idealiter maak je deze ook al eerder klaar, niet alleen uit gemak maar ook omdat ‘ie dan veel lekkerder is       

Woensdag          Spruitjes met rijst            
Zo heb je spruitjes vast nog nooit gegeten. Yum!

Donderdag         Schnitzel met aardappelpannenkoekjes
Er is níks lekkerder dan zelfgepaneerde schnitzels. Ik laat je zien hoe je dat doet!

Vrijdag                 Pastinaakstamppot
Een verrassend stamppotje met geheime ingrediënten

Ontbijttip            Smoothiebowl 
Een super gezond én lekker begin van je weekend!

Boodschappenlijstje

400g (netto) pompoenblokjes
3 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
250ml rode wijn
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1 zakje gebakken uitjes
4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
1kg aardappel, vastkokend
groente voor bij de schnitzels, naar keuze
1kg kruimige aardappels
500g pastinaak
2 kleine Elstar appels
4 venkel/tijm worstjes (Mister Kitchens, oa. bij AH)
100g geraspte (geiten)kaas
250g mangostukjes (vers of uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s
1 avocado
100g baby spinazie
amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 

Controleer of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
zout en peper
groentebouillonblokjes
250g diepvries tuinerwten
1 lepel yoghurt of slagroom
pompoenpitten
neutrale olie
3 uien
knoflook
gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1cm verse gember
ketjap asin
sambal
bloem
2 eierem
gewoon paneermeel
nootmuskaat
melk
boter

 

 

Gepubliceerd op 7 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!