Witlofsalade met appel



Een eenvoudige witlofsalade met appel, noten en blauwe kaas die je eigenlijk op verschillende momenten kunt eten. Een veelzijdige salade met witlof dus.

Want je kunt deze witlofsalade eten bij de lunch, met alleen nog wat vers brood erbij. Of eet deze salade met witlof bij je avondmaaltijd, bijvoorbeeld met puree en een gebakken visje. Het maakt niet uit. Het is een echte veelzijdige salade wat dat betreft.

Waar we een groot deel van het jaar gebakken witlof eten of witlof uit de oven, vind ik het op een gegeven moment tijd om een salade te maken met witlof. Een klein beetje bitter, het zoete van de appel, de crunch van de noten en dat beetje pit van de blauwe kaas. Heerlijk!

Hou je niet van blauwe kaas, kies dan een mildere kaas door je witlofsalade. Net wat je lekker vindt. Ik maak er een simpele yoghurtdressing met citroen bij en je witlofsalade staat in 10 minuten op tafel.

Voor de salade heb je nodig

4 stronkjes witlof, gehalveerd en grof gesneden
1 Granny Smith appel, klokhuis eruit en grof gesneden
handje walnoten, zo veel je wilt
75 gram blauwe kaas naar keuze (ik gebruikte Stilton), verbrokkeld
verse kervel of bieslook, naar smaak

Voor de dressing met je 2 delen halfvolle yoghurt met 1 deel mayonaise, vers citroensap, zout & peper naar smaak

witlofsalade

Witlofsalade met appel

Maak voor bij de witlofsalade als eerst de dressing als eerste en proef of je die zo lekker vindt. Je kunt je dressing heel gemakkelijk naar eigen smaak bijstellen. Eventueel nog wat extra verse kruiden erdoor is ook lekker.

Daarna stel je je salade heel simpel samen door de witlof, appel, noten, kaas en kruiden door elkaar te mengen. Je witlofsalade serveer je met je dressing apart erbij. Meng aan tafel je witlofsalade nog even goed door elkaar.

Gepubliceerd op 28 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.