Witlofsalade met appel

Een eenvoudige witlofsalade met appel, noten en blauwe kaas die je eigenlijk op verschillende momenten kunt eten. Een veelzijdige salade met witlof dus.
Want je kunt deze witlofsalade eten bij de lunch, met alleen nog wat vers brood erbij. Of eet deze salade met witlof bij je avondmaaltijd, bijvoorbeeld met puree en een gebakken visje. Het maakt niet uit. Het is een echte veelzijdige salade wat dat betreft.
Waar we een groot deel van het jaar gebakken witlof eten of witlof uit de oven, vind ik het op een gegeven moment tijd om een salade te maken met witlof. Een klein beetje bitter, het zoete van de appel, de crunch van de noten en dat beetje pit van de blauwe kaas. Heerlijk!
Hou je niet van blauwe kaas, kies dan een mildere kaas door je witlofsalade. Net wat je lekker vindt. Ik maak er een simpele yoghurtdressing met citroen bij en je witlofsalade staat in 10 minuten op tafel.
Voor de salade heb je nodig
4 stronkjes witlof, gehalveerd en grof gesneden
1 Granny Smith appel, klokhuis eruit en grof gesneden
handje walnoten, zo veel je wilt
75 gram blauwe kaas naar keuze (ik gebruikte Stilton), verbrokkeld
verse kervel of bieslook, naar smaak
Voor de dressing met je 2 delen halfvolle yoghurt met 1 deel mayonaise, vers citroensap, zout & peper naar smaak
Witlofsalade met appel
Maak voor bij de witlofsalade als eerst de dressing als eerste en proef of je die zo lekker vindt. Je kunt je dressing heel gemakkelijk naar eigen smaak bijstellen. Eventueel nog wat extra verse kruiden erdoor is ook lekker.
Daarna stel je je salade heel simpel samen door de witlof, appel, noten, kaas en kruiden door elkaar te mengen. Je witlofsalade serveer je met je dressing apart erbij. Meng aan tafel je witlofsalade nog even goed door elkaar.
Gepubliceerd op 28 maart 2021