Weekmenu #29

Voor ons is het inmiddels volop schoolvakantie. Dus gaan we in het weekmenu deze week ook lekker weer op culinaire reis naar het buitenland, net als vorige week.
We reizen af naar Oostenrijk, Azië, Italië en doen er ook gewoon lekker een Hollands stamppotje bij. Variatie alom!
Maandag Schnitzel met reibekuchen
Waan je in Oostenrijk met deze dubbelgepaneerde schnitzels, die je natúúrlijk serveert met aardappelpannenkoekjes
Dinsdag Citrusroerbak met kalkoen & groente
Een lichte en makkelijke maaltijd, dat is deze frisse roerbak
Woensdag Tomatentaart caprese
De Italiaanse vlag op je bord, met deze hartige taart met al het lekkere van een caprese erin
Donderdag Stamppotje jonge sla
Hollandser wordt het niet. Geniet van dit simpele stamppotje met jonge sla
Vrijdag Flatbread pizza
Begin je weekend met de lekkerste, zelfgemaakte, pizza die er is
Weekendtip Pulled pork kroketjes
Zet je dit weekend de BBQ aan voor zelfgemaakte pulled pork, zorg dan dat je wat overhoudt voor deze verrukkelijke kroketjes. Super simpel om te maken!
Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu
Maandag
4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
3el bloem
2 eieren
1 pakje paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie
1kg Aardappel
1 grote ui (of 2 kleinere)
snufje nootmuskaat
evt. wat verse peterselie
Dinsdag
50ml sojasaus (ik gebruik Kikkoman, minder zout)
1el oestersaus
2-3el citroensap
rasp van 1 citroen
2tl maïzena
150ml water
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons, in kwarten
200g peultjes
350g groene asperges
350g kalkoenfilet, in blokjes
½ – 1tl sesamolie
Woensdag
400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
zout en peper
Donderdag
750g kruimige aardappels
melk en boter
2 handjes jonge sla
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes), naar smaak
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak
Pittige kruidenkaas, naar smaak
Vrijdag
1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen
2 rode uien
1tl gedroogde tijm
olijfolie
20g boter
½ – 1tl balsamico
Weekendtip – kroketjes
190ml vleesfond
310ml kokend water
80g boter
100g bloem
6g gelatine
2 eidooiers
4el slagroom
2tl Dijon mosterd
1tl Sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Nootmuskaat
400g pulled pork (volgens dit recept)
10g bladpeterselie
fijn paneermeel
5 eiwitten
Panko (Japans broodkruim, bij toko en grotere AH te koop)
1L zonnebloemolie (of een frituurpan)
Gepubliceerd op 19 juli 2018