Weekmenu #29



Voor ons is het inmiddels volop schoolvakantie. Dus gaan we in het weekmenu deze week ook lekker weer op culinaire reis naar het buitenland, net als vorige week.

We reizen af naar Oostenrijk, Azië, Italië en doen er ook gewoon lekker een Hollands stamppotje bij. Variatie alom!

Maandag            Schnitzel met reibekuchen
Waan je in Oostenrijk met deze dubbelgepaneerde schnitzels, die je natúúrlijk serveert met aardappelpannenkoekjes

Dinsdag              Citrusroerbak met kalkoen & groente
Een lichte en makkelijke maaltijd, dat is deze frisse roerbak

Woensdag          Tomatentaart caprese
De Italiaanse vlag op je bord, met deze hartige taart met al het lekkere van een caprese erin

Slastamppotje

Donderdag           Stamppotje jonge sla
Hollandser wordt het niet. Geniet van dit simpele stamppotje met jonge sla

Vrijdag                 Flatbread pizza
Begin je weekend met de lekkerste, zelfgemaakte, pizza die er is

Weekendtip        Pulled pork kroketjes
Zet je dit weekend de BBQ aan voor zelfgemaakte pulled pork, zorg dan dat je wat overhoudt voor deze verrukkelijke kroketjes. Super simpel om te maken!

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
3el bloem
2 eieren
1 pakje paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie
1kg Aardappel
1 grote ui (of 2 kleinere)
snufje nootmuskaat
evt. wat verse peterselie             

Dinsdag

50ml sojasaus (ik gebruik Kikkoman, minder zout)
1el oestersaus
2-3el citroensap
rasp van 1 citroen
2tl maïzena
150ml water
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons, in kwarten
200g peultjes
350g groene asperges
350g kalkoenfilet, in blokjes
½ – 1tl sesamolie

Woensdag

400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
zout en peper

Donderdag

750g kruimige aardappels
melk en boter
2 handjes jonge sla
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes), naar smaak
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak
Pittige kruidenkaas, naar smaak

Vrijdag

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen
2 rode uien
1tl gedroogde tijm
olijfolie
20g boter
½ – 1tl balsamico

Weekendtip – kroketjes

190ml vleesfond
310ml kokend water
80g boter
100g bloem
6g gelatine
2 eidooiers
4el slagroom
2tl Dijon mosterd
1tl Sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Nootmuskaat
400g pulled pork (volgens dit recept)
10g bladpeterselie
fijn paneermeel
5 eiwitten
Panko (Japans broodkruim, bij toko en grotere AH te koop)
1L zonnebloemolie (of een frituurpan)

 

Gepubliceerd op 19 juli 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.