Weekmenu #29



Voor ons is het inmiddels volop schoolvakantie. Dus gaan we in het weekmenu deze week ook lekker weer op culinaire reis naar het buitenland, net als vorige week.

We reizen af naar Oostenrijk, Azië, Italië en doen er ook gewoon lekker een Hollands stamppotje bij. Variatie alom!

Maandag            Schnitzel met reibekuchen
Waan je in Oostenrijk met deze dubbelgepaneerde schnitzels, die je natúúrlijk serveert met aardappelpannenkoekjes

Dinsdag              Citrusroerbak met kalkoen & groente
Een lichte en makkelijke maaltijd, dat is deze frisse roerbak

Woensdag          Tomatentaart caprese
De Italiaanse vlag op je bord, met deze hartige taart met al het lekkere van een caprese erin

Slastamppotje

Donderdag           Stamppotje jonge sla
Hollandser wordt het niet. Geniet van dit simpele stamppotje met jonge sla

Vrijdag                 Flatbread pizza
Begin je weekend met de lekkerste, zelfgemaakte, pizza die er is

Weekendtip        Pulled pork kroketjes
Zet je dit weekend de BBQ aan voor zelfgemaakte pulled pork, zorg dan dat je wat overhoudt voor deze verrukkelijke kroketjes. Super simpel om te maken!

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
3el bloem
2 eieren
1 pakje paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie
1kg Aardappel
1 grote ui (of 2 kleinere)
snufje nootmuskaat
evt. wat verse peterselie             

Dinsdag

50ml sojasaus (ik gebruik Kikkoman, minder zout)
1el oestersaus
2-3el citroensap
rasp van 1 citroen
2tl maïzena
150ml water
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons, in kwarten
200g peultjes
350g groene asperges
350g kalkoenfilet, in blokjes
½ – 1tl sesamolie

Woensdag

400g minitomaatjes in verschillende kleuren
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum
zout en peper

Donderdag

750g kruimige aardappels
melk en boter
2 handjes jonge sla
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes), naar smaak
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak
Pittige kruidenkaas, naar smaak

Vrijdag

1x recept voor flatbreads (zie hier)
150g Gorgonzola
4 verse vijgen
2 rode uien
1tl gedroogde tijm
olijfolie
20g boter
½ – 1tl balsamico

Weekendtip – kroketjes

190ml vleesfond
310ml kokend water
80g boter
100g bloem
6g gelatine
2 eidooiers
4el slagroom
2tl Dijon mosterd
1tl Sojasaus (Kikkoman, minder zout)
Nootmuskaat
400g pulled pork (volgens dit recept)
10g bladpeterselie
fijn paneermeel
5 eiwitten
Panko (Japans broodkruim, bij toko en grotere AH te koop)
1L zonnebloemolie (of een frituurpan)

 

Gepubliceerd op 19 juli 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.