Smulpaapje kookt! – Stamppot jonge sla



Een hele zak sla uit eigen moestuin kreeg ik. Je kunt me niet blijer krijgen dan met zelfgeoogste groente. Maar er alleen een salade mee maken, da´s niet alleen jammer, het was er ook gewoon teveel voor.

Dus creatief met sla moest het zijn. En dat is volgens mij gelukt met dit pittige stamppotje. Benieuwd of jullie het met me eens zijn.

Voor vier personen

750g kruimige aardappels, in stukken gesneden
melk en boter om er puree van te maken
2 handjes jonge sla, gemengd en grofgesneden
(En heb je geen moestuin, dan gebruik je gewoon kropsla)
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes) in blokjes gesneden (zoveel als je wilt)
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak, grofgesneden
Pittige kruidenkaas, naar smaak, in blokjes

Basis voor stamppot

Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Met een aardappelknijper (echt de beste uitvinding ooit!) of een stamper maak je van de aardappels met melk en boter een puree. Breng die op smaak met zout en peper.

Net als andijviestamppot

Door de puree doe je nu de smaakmakers, de augurkjes, tomaatjes, bosuitjes en kaas. Als laatste de jonge sla er goed door heen mengen, net als dat je met bijvoorbeeld andijviestamppot zou doen. Zorg er wel voor dat iedereen nu aan tafel zit, want deze stamppot wil je meteen op tafel zetten. Opnieuw opwarmen is, in verband met de sla, niet lekker. Serveer de stamppot met wat gebakken schol of een heerlijke gehaktbal.

Gepubliceerd op 28 mei 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus