Stoofpeertjes cocktail

Een verrassende winterse cocktail met stoofpeertjes siroop. Denk Glühwein meets Margarita. De ultieme wintercocktail!
Het idee hiervoor ontstond toen ik stoofpeertjes in port aan het maken was. Ik kook het stoofvocht altijd in tot het siroopachtig wordt.
Eerder maakte ik met een alcoholvrij stoofpeertjes recept al eens een Glühwein kindercocktail, op basis van stoofperensiroop.
Omdat de stoofpeertjes die ik nu maakte op basis van port waren ben ik gaan kijken naar smaken die daar mee combineren.
En voilá, zo ontstond deze stoofpeertjes cocktail. Het kruidige van een glühwein gemixt met typische margarita ingrediënten.
Het resultaat is een verrassende winterse cocktail.
Voor één cocktail
30 ml tequila (ik gebruikte LaLa Teguila)
30 ml cointreau
30 ml stoofperensiroop
2 blokjes ijs
cocktailshaker
cocktailglas
Stoofpeertjes cocktail
Meng voor de stoofpeertjes cocktail alle ingrediënten in je shaker en shake tot die koud aanvoelt.
Zeef je stoofpeertjes cocktail in een mooi glas. Als je wilt kun je die garneren met een stokje kaneel of een sinaasappelschilletje.
Cheers!
Gepubliceerd op 9 december 2022