Glühwein kindercocktail (zonder alcohol)



Samenwerking – Op feestelijke momenten schenken wij als ouders onszelf vaak een glas lekkers in. Om ook op deze momenten met je kinderen feestelijk te proosten bedacht ik een kindercocktail (zonder alcohol) die dat ook voor hen extra lekker maakt.

Bij ons dametje was deze mocktail zo’n succes dat ze het weekend meteen uitriep tot kindercocktail weekend. Dus ja, ook van je gewone zaterdagborrel maakt het een bijzonder moment. Dit is hoe je ‘maakt.


 foto: Marrigt van der Valk

Je hebt nodig:

225ml Cool Bear® suikervrije limonadesiroop (ik gebruikte Cassis/Framboos)
500ml ongefilterd perensap
2 stokjes kaneel (ongeveer 9 gram)
1 steranijs
2 schijfjes sinaasappelrasp
225ml water
1kg stoofpeertjes (geschild)

Bereiding: 10 minuten
Stooftijd: 45 minuten

Kindercocktail met Cool Bear limonadesiroop

Je maakt in eerste instantie eigenlijk gewoon stoofpeertjes. Maar doordat je onder meer de siroop van Cool Bear als smaakmaker gebruikt hoef je geen extra suiker toe te voegen. En omdat het een alcoholvrije cocktail wordt gebruik je uiteraard ook geen alcohol, maar koos ik voor perensap.

Stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker

Zet de peertjes met alle ingrediënten op het vuur, breng aan de kook en laat daarna, op zacht vuur en met de deksel op de pan, ruim een uur stoven tot de peertjes gaar zijn. Haal die dan uit het sap. Die kun je nu gewoon zo eten of gebruik ze voor de stoofpeertjestaart, waarvan je het recept hier vindt.

Het resterende vocht breng je nu aan de kook en laat je een kwartier inkoken, tot een dikkere siroop. Laat dat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Mocktail voor kinderen

Om de cocktail te maken doe je 3 eetlepels siroop in een glas. Doe daar een schijfje sinaasappel in en lekker wat ijs. Maak de cocktail nu af met licht bruisend water (zoals die van Chaudfontaine bijvoorbeeld) of voor wat extra kick met 250ml (Fever Tree) Mediterranean Tonic. Je kunt natuurlijk ook gewoon kraanwater gebruiken.

Kindercocktail Cool Bear Smulpaapje 2018 kerstmenu
 foto: Marrigt van der Valk

Voor een feestelijk effect doe je nu nog wat granaatappelpitjes in het glas en klaar is je feestelijke kindercocktail!

Samenwerking

Ik maakte dit recept in samenwerking met Cool Bear®. Ik schreef al eerder over het ontstaan van Cool Bear® en hun filosofie. Dat artikel lees je hier. Dit is hoe ik op Smulpaapje omga met samenwerkingen

 

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.