Glühwein kindercocktail (zonder alcohol)



Samenwerking – Op feestelijke momenten schenken wij als ouders onszelf vaak een glas lekkers in. Om ook op deze momenten met je kinderen feestelijk te proosten bedacht ik een kindercocktail (zonder alcohol) die dat ook voor hen extra lekker maakt.

Bij ons dametje was deze mocktail zo’n succes dat ze het weekend meteen uitriep tot kindercocktail weekend. Dus ja, ook van je gewone zaterdagborrel maakt het een bijzonder moment. Dit is hoe je ‘maakt.


 foto: Marrigt van der Valk

Je hebt nodig:

225ml Cool Bear® suikervrije limonadesiroop (ik gebruikte Cassis/Framboos)
500ml ongefilterd perensap
2 stokjes kaneel (ongeveer 9 gram)
1 steranijs
2 schijfjes sinaasappelrasp
225ml water
1kg stoofpeertjes (geschild)

Bereiding: 10 minuten
Stooftijd: 45 minuten

Kindercocktail met Cool Bear limonadesiroop

Je maakt in eerste instantie eigenlijk gewoon stoofpeertjes. Maar doordat je onder meer de siroop van Cool Bear als smaakmaker gebruikt hoef je geen extra suiker toe te voegen. En omdat het een alcoholvrije cocktail wordt gebruik je uiteraard ook geen alcohol, maar koos ik voor perensap.

Stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker

Zet de peertjes met alle ingrediënten op het vuur, breng aan de kook en laat daarna, op zacht vuur en met de deksel op de pan, ruim een uur stoven tot de peertjes gaar zijn. Haal die dan uit het sap. Die kun je nu gewoon zo eten of gebruik ze voor de stoofpeertjestaart, waarvan je het recept hier vindt.

Het resterende vocht breng je nu aan de kook en laat je een kwartier inkoken, tot een dikkere siroop. Laat dat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Mocktail voor kinderen

Om de cocktail te maken doe je 3 eetlepels siroop in een glas. Doe daar een schijfje sinaasappel in en lekker wat ijs. Maak de cocktail nu af met licht bruisend water (zoals die van Chaudfontaine bijvoorbeeld) of voor wat extra kick met 250ml (Fever Tree) Mediterranean Tonic. Je kunt natuurlijk ook gewoon kraanwater gebruiken.

Kindercocktail Cool Bear Smulpaapje 2018 kerstmenu
 foto: Marrigt van der Valk

Voor een feestelijk effect doe je nu nog wat granaatappelpitjes in het glas en klaar is je feestelijke kindercocktail!

Samenwerking

Ik maakte dit recept in samenwerking met Cool Bear®. Ik schreef al eerder over het ontstaan van Cool Bear® en hun filosofie. Dat artikel lees je hier. Dit is hoe ik op Smulpaapje omga met samenwerkingen

 

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.