Kindercocktail (zonder alcohol)



Een zelfgemaakte kindercocktail zonder alcohol. Speciaal voor feestelijke momenten. De lekkerste mocktail voor de kids.

Op feestelijke momenten schenken wij als ouders onszelf vaak een glas lekkers in. Om ook op deze momenten met je kinderen feestelijk te proosten bedacht ik een kindercocktail (zonder alcohol), die dat ook voor hen extra lekker maakt.

Bij ons dametje was deze mocktail zo’n succes dat ze het weekend meteen uitriep tot kindercocktail weekend. Dus ja, ook van je gewone zaterdagborrel maakt het een bijzonder moment. Dit is hoe je ‘maakt.

Je hebt nodig:

225ml limonadesiroop (ik gebruikte Cassis/Framboos)
500ml ongefilterd perensap
2 stokjes kaneel (ongeveer 9 gram)
1 steranijs
2 schijfjes sinaasappelrasp
225ml water
1kg stoofpeertjes (geschild)

Bereiding: 10 minuten
Stooftijd: 45 minuten


foto: Marrigt van der Valk

Kindercocktail zonder alcohol

Je maakt in eerste instantie eigenlijk gewoon stoofpeertjes. Maar doordat je onder meer de siroop van Cool Bear als smaakmaker gebruikt hoef je geen extra suiker toe te voegen. En omdat het een alcoholvrije cocktail wordt gebruik je uiteraard ook geen alcohol, maar koos ik voor perensap.

Stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker

Zet de peertjes met alle ingrediënten op het vuur, breng aan de kook en laat daarna, op zacht vuur en met de deksel op de pan, ruim een uur stoven tot de peertjes gaar zijn. Haal die dan uit het sap. Die kun je nu gewoon zo eten of gebruik ze voor de stoofpeertjestaart, waarvan je het recept hier vindt.

Het resterende vocht breng je nu aan de kook en laat je een kwartier inkoken, tot een dikkere siroop. Laat dat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Mocktail voor kinderen

Om de cocktail te maken doe je 3 eetlepels siroop in een glas. Doe daar een schijfje sinaasappel in en lekker wat ijs. Maak de cocktail nu af met licht bruisend water (zoals die van Chaudfontaine bijvoorbeeld) of voor wat extra kick met 250ml (Fever Tree) Mediterranean Tonic. Je kunt natuurlijk ook gewoon kraanwater gebruiken.

Kindercocktail Cool Bear Smulpaapje 2018 kerstmenu
foto: Marrigt van der Valk

Voor een feestelijk effect doe je nu nog wat granaatappelpitjes in het glas en klaar is je feestelijke kindercocktail!

 

Gepubliceerd op 19 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.