Smulpaapje workshop weer een succes



Ronkende ovens

Want om te bakken heb je ovens nodig. En als de Kookerij iets heeft is dat wel alle voorzieningen om aan het koken en bakken te gaan. Dat was maar goed ook want een groep van ruim zestien deelnemers stond klaar om de handen uit de mouwen te doen

Bakken, zoet en hartig

Bij bakken denken we vaak automatisch aan zoet. Maar we zijn heel bewust tijdens de workshop ook hartig gaan bakken. Want een hartige taart of quiche is niet alleen zó gemaakt, het is ook een ideaal om eens op een andere manier je groente te verwerken. En als je denkt dat pizza het enige is dat je hartig kunt bakken, dan heb je nog nooit de nieuwste trend flammküche geprobeerd.

Voor bij de koffie

Natuurlijk is er ook zoet gebakken. Mini muffins, havermout koekjes en zelfs versgebakken eierkoeken. Allemaal gerechtjes die super makkelijk zijn om zelf thuis te maken en die honderd keer lekkerder versgebakken zijn, dan gekocht in de supermarkt.

Bakworkshop_web.jpg Bakworkshop_klein.jpg

Groot succes

Mag je van je eigen workshop zeggen dat het een groot succes was? Ja, toch wel. Want dat was het ook echt. De tijd is voorbij gevlogen. En waar we de hartige gerechtjes terplekke lekker samen hebben opgegeten gingen de deelnemers met de rest van hun zoete traktaties lekker naar huis om het hele gezin van mee te laten genieten.

Heel veel dank aan alle deelnemers and a big thank you to the three American participants that were there. Het was een feest om dit weer te doen! Wellicht tot een volgende keer.

 

Gepubliceerd op 29 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.