Smulpaapje weekmenu – #5



Heel de maand januari hebben we je voorzien van weekmenu's. Iedere zaterdag verschijnt een nieuwe editie met vijf lekkere gerechten die je gedurende de week makkelijk, snel en lekker op tafel kunt zetten.

En ook in februari zetten we weer een keur aan gerechten voor jullie op een rijtje in het Smulpaapje weekmenu.

 

Kies je favoriet

We vroegen jullie onder andere op Facebook naar jullie voorkeur voor een van de twee volgende gerechten; Citroen ricottapannenkoekjes of een auberginesalade met komkommer en grantaatappel. En waar die laatste aan kop leek te gaan, wonnen de pannenkoekjes uiteindelijk met grote meerderheid van stemmen *). We zijn benieuwd naar de foto's als jullie ze gaan bakken. Delen jullie die met ons?!

Het menu deze week

Dag 1 – Citroen ricottapannenkoekjes

Dag 2 – Zuid-Afrikaanse Bobotie

Dag 3 – Aziatische vega noodles

Dag 4 – Witlofsoep met appeltjes

Dag 5 – Ouderwetse kaasfondue

*) we beloven dat de auberginesalade volgende week alsnog op het menu komt 😉

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

750g gehakt (rund)
5 stronkjes witlof
Room
1 appel bijvoorbeeld Elstar
Soba noodles
Paksoi
Gele paprika
Sesamzaadjes
Aubergines
Granaatappel
Komkommer
Verse munt
Citroenen
Ricotta
Sesamolie
Kaas, geraspt (bijvoorbeeld Emmenthal, Comté)
Stokbrood
Diverse groente (zoals tomaatjes, komkommer, paprika etc)

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Uien
Sneetje brood, geweekt
Kerriepoeder
Gemberpoeder
Suiker
Zout & peper
Kurkuma
Azijn (mango-azijn)
Laurierblaadjes
Melk
Eieren
Knoflook
Bouillon (vers of van blokje)
Sojasaus
Oestersaus
Bloem
Vanille extract (geen essence!)
Bakpoeder

Gepubliceerd op 1 februari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!