Smulpaapje weekmenu – #48



We zitten thuis volop in Sinterklaassfeer, wat is dat toch gezellig. Dus ook dit weekmenu een Sinterklaaslekkernij, we konden het niet laten. Maar daarnaast ook heel veel andere lekkere recepten.

Wat dacht je van vegetarische balletjes in roomsaus? Lekker met verse pasta! Of maak die heerlijke, snelle sticky drumsticks. Gauw, boodschappenlijstje maken/kopiëren en de keuken in!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Spruitjesstamppot

Dag 2 – Vegetarische balletjes in citroenroomsaus

Dag 3 – Verse pasta

Dag 4 – Sticky drumsticks met rijst

Dag 5 – Speculaas koffiebroodjes

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

zakje droge gist
450g speculaas speltbloem (of reguliere bloem met speculaaskruiden).
100g chocolate chips
600g bloem, liefst 00 bloem
doosje eieren
250g champignons
50g pistache
zakje Gruyère, geraspt (AH)
zakje Emmentaler, geraspt (AH)
Amandelmeel
200g crème fraîche
citroenen
verse basilicum
800g drumsticks
2cm verse gember
350g Japanse wokgroente
Zilvervliesrijst
800g aardappels
600g spruitjes
50g pijnboompitten
2 appels
200g kaas (dikke plak)

Voorraadkast

roomboter
suiker
melk
zout
sojasaus
versgemalen zwarte peper
Panko broodkruim
honing
oestersaus
vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
neutrale olijfolie

 

Gepubliceerd op 27 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.