Smulpaapje kookt! – Verse pasta



Doordeweeks vallen wij met liefde terug op gedroogde pasta, maar echt niks is lekkerder dan verse pasta. Zelfgemaakte verse pasta, dus niet de verse pasta uit de supermarkt.

Maar verse pasta is ook wel wat werk, dus bewaren wij die voor bijzondere momenten. Zoals vandaag 😉

Voor 2-3 personen

300g bloem, liefst 00 bloem
6 eidooiers, losgeklopt
Snufje zout
Pasta machine

Zelf pastadeeg maken

Dit recept van Jamie Oliver is onze absolute favoriet, vanwege de eenvoud maar vooral de smaak doordat je alleen maar eidooiers gebruikt. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eidooiers in. Werk nu langzaam de randen naar binnen totdat alle ei is opgenomen door de bloem. Nu komt het aan op spierkracht. Je kneed en kneed en kneed (of vraag iemand dat voor je te doen, zoals ik altijd mijn vent lief aankijk) tot je een elastisch deeg hebt. Reken hier minstens 10 minuten voor. Verpak het deeg daarna in plastic folie en leg het in de koelkast te rusten.

Pasta maken

Heb je een pastamachine zet dan de stand op 7 en rol het in stukken deeg er door heen. Van daar uit werk je terug tot stand 3. De stukken deeg van deze dikte haal je vervolgens door het tagliatelle opzetstuk heen. Hang te drogen tot gebruik. Heb je geen pastamachine dan komt het aan op het deeg zo dun mogelijk met een deegroller uitrollen. Doe dat in delen. Snijd vervolgens van die stukken met een scherp mes slierten

Verse pasta koken

Verse pasta hoeft echt maar heel even gekookt te worden. Zet hiervoor een grote pan gezouten water op en kook de pasta hier 1-2 minuten in. Afspoelen, lepel (citroen, basilicum of extra vierge) olie erdoor roeren en meteen opdienen. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 25 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…