Smulpaapje kookt! – Verse pasta



Doordeweeks vallen wij met liefde terug op gedroogde pasta, maar echt niks is lekkerder dan verse pasta. Zelfgemaakte verse pasta, dus niet de verse pasta uit de supermarkt.

Maar verse pasta is ook wel wat werk, dus bewaren wij die voor bijzondere momenten. Zoals vandaag 😉

Voor 2-3 personen

300g bloem, liefst 00 bloem
6 eidooiers, losgeklopt
Snufje zout
Pasta machine

Zelf pastadeeg maken

Dit recept van Jamie Oliver is onze absolute favoriet, vanwege de eenvoud maar vooral de smaak doordat je alleen maar eidooiers gebruikt. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eidooiers in. Werk nu langzaam de randen naar binnen totdat alle ei is opgenomen door de bloem. Nu komt het aan op spierkracht. Je kneed en kneed en kneed (of vraag iemand dat voor je te doen, zoals ik altijd mijn vent lief aankijk) tot je een elastisch deeg hebt. Reken hier minstens 10 minuten voor. Verpak het deeg daarna in plastic folie en leg het in de koelkast te rusten.

Pasta maken

Heb je een pastamachine zet dan de stand op 7 en rol het in stukken deeg er door heen. Van daar uit werk je terug tot stand 3. De stukken deeg van deze dikte haal je vervolgens door het tagliatelle opzetstuk heen. Hang te drogen tot gebruik. Heb je geen pastamachine dan komt het aan op het deeg zo dun mogelijk met een deegroller uitrollen. Doe dat in delen. Snijd vervolgens van die stukken met een scherp mes slierten

Verse pasta koken

Verse pasta hoeft echt maar heel even gekookt te worden. Zet hiervoor een grote pan gezouten water op en kook de pasta hier 1-2 minuten in. Afspoelen, lepel (citroen, basilicum of extra vierge) olie erdoor roeren en meteen opdienen. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 25 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!