Smulpaapje weekmenu – #42



We gaan back to basic, proeven mijn eigen familiefavoriet én maken een soepje uit de categorie Pimp my food. Ik word blij van die afwisseling. Jullie hopelijk ook, want het betekent een keur aan gerechten in dit weekmenu.

Als je efficiënt wilt zijn kook je, als het kan, vooruit. Het kan met een aantal van deze gerechten heel gemakkelijk!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor bechamelsaus

Dag 2 – Kippenragout

Dag 3 – Limburgs stoofvlees (familiefavoriet)

Dag 4 – Wortelsoep met kokos en tomaat (pimp my food)

Dag 5 – Kip Quessadillas

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Kilo kipdijfilet
gele paprika
rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
Tortilla’s (zie ook ons zelfmaakrecept!)
Geraspte kaas
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels
250g kastanjechampignons
verse tijm
1kg Rundvlees
Ontbijtkoek
Appelstroop
 

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Natuurazijn
kruidnagels
laurierblaadjes
Cajunkruiden
Uien
Neutrale olie
Sjalotjes
Cayennepoeder
Gemberpoeder
Groentebouillon
Roomboter
Bloem
Melk
Nootmuskaat
Dijon mosterd
zwarte peper & zout

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?