Smulpaapje weekmenu – #42



We gaan back to basic, proeven mijn eigen familiefavoriet én maken een soepje uit de categorie Pimp my food. Ik word blij van die afwisseling. Jullie hopelijk ook, want het betekent een keur aan gerechten in dit weekmenu.

Als je efficiënt wilt zijn kook je, als het kan, vooruit. Het kan met een aantal van deze gerechten heel gemakkelijk!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor bechamelsaus

Dag 2 – Kippenragout

Dag 3 – Limburgs stoofvlees (familiefavoriet)

Dag 4 – Wortelsoep met kokos en tomaat (pimp my food)

Dag 5 – Kip Quessadillas

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Kilo kipdijfilet
gele paprika
rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
Tortilla’s (zie ook ons zelfmaakrecept!)
Geraspte kaas
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels
250g kastanjechampignons
verse tijm
1kg Rundvlees
Ontbijtkoek
Appelstroop
 

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Natuurazijn
kruidnagels
laurierblaadjes
Cajunkruiden
Uien
Neutrale olie
Sjalotjes
Cayennepoeder
Gemberpoeder
Groentebouillon
Roomboter
Bloem
Melk
Nootmuskaat
Dijon mosterd
zwarte peper & zout

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.