Smulpaapje weekmenu – #42
We gaan back to basic, proeven mijn eigen familiefavoriet én maken een soepje uit de categorie Pimp my food. Ik word blij van die afwisseling. Jullie hopelijk ook, want het betekent een keur aan gerechten in dit weekmenu.
Als je efficiënt wilt zijn kook je, als het kan, vooruit. Het kan met een aantal van deze gerechten heel gemakkelijk!
Wat staat er deze week op het menu
Dag 1 – Basisrecept voor bechamelsaus
Dag 2 – Kippenragout
Dag 3 – Limburgs stoofvlees (familiefavoriet)
Dag 4 – Wortelsoep met kokos en tomaat (pimp my food)
Dag 5 – Kip Quessadillas
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
Kilo kipdijfilet
gele paprika
rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
Tortilla’s (zie ook ons zelfmaakrecept!)
Geraspte kaas
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels
250g kastanjechampignons
verse tijm
1kg Rundvlees
Ontbijtkoek
Appelstroop
Voorraad-/kruiden-/koelkast
Natuurazijn
kruidnagels
laurierblaadjes
Cajunkruiden
Uien
Neutrale olie
Sjalotjes
Cayennepoeder
Gemberpoeder
Groentebouillon
Roomboter
Bloem
Melk
Nootmuskaat
Dijon mosterd
zwarte peper & zout
Gepubliceerd op 17 oktober 2014