Snelle kippenragout



Stiekem vind ik het wel lekker hoor, dat het herfst is. Dit soort gerechten, daar gaat mijn hart namelijk wel sneller van kloppen. Ideaal ook om al eerder klaar te maken en achter de hand te hebben in de koelkast of vriezer.

Want in de tijd dat je de rijst kookt, warm je de ragout op en in nog geen kwartier zit je al aan tafel!

Kippenragout

Voor vier personen

500g kippendijen zonder bot, in blokjes
250g kastanjechampignons (schoongeborsteld), in kwarten 
1 sjalot, fijngesnipperd
50g boter
45g bloem
500ml warme bouillon (kip), van een blokje is prima
2tl Dijon mosterd
verse tijm, alleen de blaadjes gerist van het takje, zoveel als je wil
zwarte peper & zout
Zilvervliesrijst, 75g per persoon

Kippenragout maak je zo

Bak in een grote pan eerst een sjalotje aan en daarbij gaan de kipblokjes. Bak die goudbruin aan, dan de champignons erbij en meebakken. Doe er tijm naar smaak bij, een eetlepel verse tijm vind ik precies lekker.

In een aparte pan smelt je de boter (niet bruin laten worden) en daar doe je de bloem bij. Met een garde goed roeren en even  een minuutje het mengsel laten bakken. Dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt hiervoor kippen-, groente- of zelfs paddenstoelenbouillon gebruiken. Laat de saus even pruttelen, doe er dan de mosterd bij en als laatste gaan de kip en champignons er bij. Breng op smaak met zout en peper. Zo snel is ragout gemaakt!

Ragout met rijst

Je kunt de ragout serveren bij gekookte (zilvervlies)rijst met wat gekookte boontjes, voor een volledige maaltijd. Of maak er een lunchgerecht van en serveer de ragout in verwarmde pasteibakjes (die je in de supermarkt koopt en in de oven even verwarmt).

Gepubliceerd op 14 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.