Snelle kippenragout



Stiekem vind ik het wel lekker hoor, dat het herfst is. Dit soort gerechten, daar gaat mijn hart namelijk wel sneller van kloppen. Ideaal ook om al eerder klaar te maken en achter de hand te hebben in de koelkast of vriezer.

Want in de tijd dat je de rijst kookt, warm je de ragout op en in nog geen kwartier zit je al aan tafel!

Kippenragout

Voor vier personen

500g kippendijen zonder bot, in blokjes
250g kastanjechampignons (schoongeborsteld), in kwarten 
1 sjalot, fijngesnipperd
50g boter
45g bloem
500ml warme bouillon (kip), van een blokje is prima
2tl Dijon mosterd
verse tijm, alleen de blaadjes gerist van het takje, zoveel als je wil
zwarte peper & zout
Zilvervliesrijst, 75g per persoon

Kippenragout maak je zo

Bak in een grote pan eerst een sjalotje aan en daarbij gaan de kipblokjes. Bak die goudbruin aan, dan de champignons erbij en meebakken. Doe er tijm naar smaak bij, een eetlepel verse tijm vind ik precies lekker.

In een aparte pan smelt je de boter (niet bruin laten worden) en daar doe je de bloem bij. Met een garde goed roeren en even  een minuutje het mengsel laten bakken. Dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt hiervoor kippen-, groente- of zelfs paddenstoelenbouillon gebruiken. Laat de saus even pruttelen, doe er dan de mosterd bij en als laatste gaan de kip en champignons er bij. Breng op smaak met zout en peper. Zo snel is ragout gemaakt!

Ragout met rijst

Je kunt de ragout serveren bij gekookte (zilvervlies)rijst met wat gekookte boontjes, voor een volledige maaltijd. Of maak er een lunchgerecht van en serveer de ragout in verwarmde pasteibakjes (die je in de supermarkt koopt en in de oven even verwarmt).

Gepubliceerd op 14 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.