Snelle kippenragout



Stiekem vind ik het wel lekker hoor, dat het herfst is. Dit soort gerechten, daar gaat mijn hart namelijk wel sneller van kloppen. Ideaal ook om al eerder klaar te maken en achter de hand te hebben in de koelkast of vriezer.

Want in de tijd dat je de rijst kookt, warm je de ragout op en in nog geen kwartier zit je al aan tafel!

Kippenragout

Voor vier personen

500g kippendijen zonder bot, in blokjes
250g kastanjechampignons (schoongeborsteld), in kwarten 
1 sjalot, fijngesnipperd
50g boter
45g bloem
500ml warme bouillon (kip), van een blokje is prima
2tl Dijon mosterd
verse tijm, alleen de blaadjes gerist van het takje, zoveel als je wil
zwarte peper & zout
Zilvervliesrijst, 75g per persoon

Kippenragout maak je zo

Bak in een grote pan eerst een sjalotje aan en daarbij gaan de kipblokjes. Bak die goudbruin aan, dan de champignons erbij en meebakken. Doe er tijm naar smaak bij, een eetlepel verse tijm vind ik precies lekker.

In een aparte pan smelt je de boter (niet bruin laten worden) en daar doe je de bloem bij. Met een garde goed roeren en even  een minuutje het mengsel laten bakken. Dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt hiervoor kippen-, groente- of zelfs paddenstoelenbouillon gebruiken. Laat de saus even pruttelen, doe er dan de mosterd bij en als laatste gaan de kip en champignons er bij. Breng op smaak met zout en peper. Zo snel is ragout gemaakt!

Ragout met rijst

Je kunt de ragout serveren bij gekookte (zilvervlies)rijst met wat gekookte boontjes, voor een volledige maaltijd. Of maak er een lunchgerecht van en serveer de ragout in verwarmde pasteibakjes (die je in de supermarkt koopt en in de oven even verwarmt).

Gepubliceerd op 14 oktober 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.