Smulpaapje weekmenu – #41



Smulpaapje gaat terug naar de basis van het koken, met een basisrecept voor de luchtigste aardappelpuree ooit. En die puree is meteen het uitgangspunt voor een verrassende ovenschotel die hartig en zoet combineert.

Op verzoek ook het favoriete pasta met spruitjesrecept van onze kleuter én maken we lekkere kleverige kipreepjes. Genoeg te kiezen dus weer!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor aardappelpuree

Dag 2 – Ovenschotel met gehakt & banaan

Dag 3 – Pasta met spruitjes

Dag 4 – Kleverige kip met rijst

Dag 5 – Bietjes & pompoensoep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

(kastanje) honing
Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
Limoen
halve duim verse gember
8 kippendijen
750g aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Kilo prei, in ringen gesneden en goed gewassen
300g gehakt
250g champignons
3 bananen
Zakje geraspte kaas
750g spruitjes
200g pancettablokjes (of spekreepjes)
slagroom
Citroen
Pasta
500g Chiogga bietjes(of gewone bietjes gebruiken!)
Halve flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Oregano
Knoflook
Roomboter
Lekkere olijfolie
Neutrale olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
kerriepoeder
gemberpoeder
Cajunkruiden
1L groentebouillon

Gepubliceerd op 10 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.