Smulpaapje weekmenu – #41



Smulpaapje gaat terug naar de basis van het koken, met een basisrecept voor de luchtigste aardappelpuree ooit. En die puree is meteen het uitgangspunt voor een verrassende ovenschotel die hartig en zoet combineert.

Op verzoek ook het favoriete pasta met spruitjesrecept van onze kleuter én maken we lekkere kleverige kipreepjes. Genoeg te kiezen dus weer!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Basisrecept voor aardappelpuree

Dag 2 – Ovenschotel met gehakt & banaan

Dag 3 – Pasta met spruitjes

Dag 4 – Kleverige kip met rijst

Dag 5 – Bietjes & pompoensoep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

(kastanje) honing
Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
Limoen
halve duim verse gember
8 kippendijen
750g aardappels, geschild en in kwarten
Aardappelknijper (gouden keukengadget!)
Kilo prei, in ringen gesneden en goed gewassen
300g gehakt
250g champignons
3 bananen
Zakje geraspte kaas
750g spruitjes
200g pancettablokjes (of spekreepjes)
slagroom
Citroen
Pasta
500g Chiogga bietjes(of gewone bietjes gebruiken!)
Halve flespompoen
Paar wortelen
Paar takjes thijm

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Oregano
Knoflook
Roomboter
Lekkere olijfolie
Neutrale olijfolie
Melk
Zeezout
Nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
kerriepoeder
gemberpoeder
Cajunkruiden
1L groentebouillon

Gepubliceerd op 10 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?