Smulpaapje weekmenu – #37



We genieten volop van September maar denken nog wel terug aan die heerlijke zomer (vakantie). In het weekmenu doen we dat ook.

Een stapje uit de comfortzone, lekkers voor het ontbijt, samen de keuken in om te bakken. Kortom, ook deze week weer feest aan tafel met een gloednieuw weekmenu.

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Portugees visstoofpotje

Dag 2 – Havermoutontbijt met kokos #Pimpmyfood

Dag 3 – Bosbessenyoghurt muffins

Dag 4 – Zachte pretzels

Dag 5 – Wonton soep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1 verpakking bakkeljauw                                                 
2 blikken kikkererwten
5 verse tomaten
Platte peterselie
havermout
vanillestokje
geraspte kokos
appel
gist
maanzaad, sesamzaad, honing losgeroerd met wat mosterd of gedroogde ui
vanille extract
bosbessen (vers of uit de vriezer)
Mini paksoi
lenteuitjes, fijngehakt
varkensgehakt
sojasaus
rijstazijn
sesamolie
maïzena
wonton velletjes
Udon noodles

Voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
ui
knoflook
2 blikjes tomatenblokjes
Vers gemalen peper
honing
melk
bloem
suiker
zout
zelfrijzend bakmeel
zonnebloemolie
eieren
magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
kippenbouillon

 

Gepubliceerd op 12 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.