Smulpaapje weekmenu – #37



We genieten volop van September maar denken nog wel terug aan die heerlijke zomer (vakantie). In het weekmenu doen we dat ook.

Een stapje uit de comfortzone, lekkers voor het ontbijt, samen de keuken in om te bakken. Kortom, ook deze week weer feest aan tafel met een gloednieuw weekmenu.

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Portugees visstoofpotje

Dag 2 – Havermoutontbijt met kokos #Pimpmyfood

Dag 3 – Bosbessenyoghurt muffins

Dag 4 – Zachte pretzels

Dag 5 – Wonton soep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1 verpakking bakkeljauw                                                 
2 blikken kikkererwten
5 verse tomaten
Platte peterselie
havermout
vanillestokje
geraspte kokos
appel
gist
maanzaad, sesamzaad, honing losgeroerd met wat mosterd of gedroogde ui
vanille extract
bosbessen (vers of uit de vriezer)
Mini paksoi
lenteuitjes, fijngehakt
varkensgehakt
sojasaus
rijstazijn
sesamolie
maïzena
wonton velletjes
Udon noodles

Voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
ui
knoflook
2 blikjes tomatenblokjes
Vers gemalen peper
honing
melk
bloem
suiker
zout
zelfrijzend bakmeel
zonnebloemolie
eieren
magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
kippenbouillon

 

Gepubliceerd op 12 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.