Smulpaapje weekmenu – #37



We genieten volop van September maar denken nog wel terug aan die heerlijke zomer (vakantie). In het weekmenu doen we dat ook.

Een stapje uit de comfortzone, lekkers voor het ontbijt, samen de keuken in om te bakken. Kortom, ook deze week weer feest aan tafel met een gloednieuw weekmenu.

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Portugees visstoofpotje

Dag 2 – Havermoutontbijt met kokos #Pimpmyfood

Dag 3 – Bosbessenyoghurt muffins

Dag 4 – Zachte pretzels

Dag 5 – Wonton soep

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

1 verpakking bakkeljauw                                                 
2 blikken kikkererwten
5 verse tomaten
Platte peterselie
havermout
vanillestokje
geraspte kokos
appel
gist
maanzaad, sesamzaad, honing losgeroerd met wat mosterd of gedroogde ui
vanille extract
bosbessen (vers of uit de vriezer)
Mini paksoi
lenteuitjes, fijngehakt
varkensgehakt
sojasaus
rijstazijn
sesamolie
maïzena
wonton velletjes
Udon noodles

Voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
ui
knoflook
2 blikjes tomatenblokjes
Vers gemalen peper
honing
melk
bloem
suiker
zout
zelfrijzend bakmeel
zonnebloemolie
eieren
magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
kippenbouillon

 

Gepubliceerd op 12 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!