Smulpaapje kookt! – Kokoshavermout met honingappeltjes



Dit is een super snel ontbijtje dat van een saaie doordeweekse ochtend een klein feestje maakt. Een lekker alternatief ook voor de standaard boterham met kaas. En niet alleen lekkerder, havermout vult ook nog eens goed en geeft langer energie.

Dus snel, makkelijk, lekker én goed voor je. Het moet niet gekker worden!

Voor twee personen

50g havermout
200ml melk
100ml water
½ vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit
1el geraspte kokos

Voor de  honingappeltjes: ½ appel in plakjes + 1el honing

Havermout maak je zo

Verwarm de melk, water met de havermout, vanillezaadjes en het vanillestokje en breng langzaam aan de kook. Op laag vuur zachtjes laten pruttelen tot de havermout alle vocht heeft opgenomen. Haal dan het vanillestokje eruit en roer de kokos er door heen.

Honingappeltjes

Gelijktijdig bak je in een voorverwarmde, droge pan (dus geen olie of boter gebruiken) de plakjes appel aan weerszijde aan. Dan de honing erbij en alles even goed omschudden, zodat de appel onder de honing bedekt is. Bak even kort aan en verdeel de appeltjes dan over de kommetjes havermout. Meteen serveren. Eventueel met nog wat extra honing of Maple syrup.

Variatie

Afhankelijk van het seizoen kun je met het fruit dat je gebruikt prima variëren. Denk in de herfst eens aan peer of pruimen, die kun je ook fantastisch gebruiken.

 

Gepubliceerd op 10 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.