Smulpaapje weekmenu – #27
Lichte, zomerse gerechten met seizoensgroenten zoals verse doperwten en courgette. Het weekmenu is een aaneenschakeling van vers, zomers, makkelijk en snel op je bord.
Maar zoals altijd verrassend en net even anders dan anders.
Wat staat er deze week op het menu?
Dag 1 – Courgette polpetta
Dag 2 – Kip Quesadilla´s
Dag 3 – Pasta met zalm
Dag 4 – Quinoa salade met witlof
Dag 5 – Bosbessen yoghurtcake
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
500g courgette
citroen
Parmezaan
Halve bol (buffel)mozzarella
bladpeterselie
400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
Cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
Geraspte kaas
350g pasta
400g zalm
250g verse doperwten (netto opbrengst)
1 citroen
verse bieslook
150g quinoa
3 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
100g spekjes
125g bosbessen
handje amandelschaafsel
In de voorraad-/koel-/kruidenkast
olijfolie
50g paneermeel, liefst Panko
knoflook
Peper en zout
bakpapier
Mangoazijn
Roomboter
suiker
eieren
190g bloem
bakpoeder
snufje zout
Gepubliceerd op 4 juli 2014