Quinoasalade met gebakken witlof



Wil je eens wat anders op tafel zetten met witlof, dan is deze quinoasalade een lekker alternatief met gebakken witlof.

Zeker als je (kinderen) niet van het bittere van witlof houdt/houden kan het maar zo zijn dat ze witlof op deze manier wel lekker vinden.

De witlof krijgt door het bakken iets zoets, en de fruitige mango azijn draagt daar nog verder aan bij.

Voor 2 volwassen eters als hoofdmaaltijd
of 4 personen als bijgerecht

  • 150g quinoa
  • 3 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
  • 1 appel, in reepjes gesneden
  • 100g spekjes
  • 2el mango azijn (verkrijgbaar bij Foodelicious)
  • 1el olijfolie

Quinoasalademetappel

Quinoasalade met gebakken witlof

Kook de quinoa voor de salade volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Verhit in de tussentijd wat olijfolie in een pan en bak daarin de spekjes lekker krokant. Daarbij gaat de witlof en schep die regelmatig om, zodat alle kanten lekker gebakken worden en de witlof gaart. Blus dit af met de mango azijn en doe de appel erbij en warm goed door.

Schep de quinoa in de pan door het witlof, appel en spek mengsel. Schep er daarna nog een goede eetlepel (of meer als je wilt) olijfolie doorheen. Breng om smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer op een grote schaal.

Gepubliceerd op 2 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!