Smulpaapje kookt! – Courgette polpetta



Vegetarische groenteballetjes die je met pasta kunt eten, of lekker tussen een broodje stopt. Het zorgt voor weer eens wat variatie op tafel.

Maar boven alles zijn ze gewoon heel erg lekker!

foto: Simone van den Berg

Voor ongeveer 12 stuks

2el olijfolie
500g courgette, in kleine blokjes
Rasp van een halve citroen
1 ei, losgeklopt
2 ruime eetlepels grof geraspte Parmezaan
halve bol (buffel)mozzarella, in blokjes
50g Panko
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
Peper en zout
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200C en bedek een bakplaat met bakpapier

Courgetteballetjes

Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur en bak de blokjes courgette ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn en goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Mocht er veel vocht zijn vrij gekomen bij het bakken, laat ze dan in een vergiet goed uitlekken.

In een andere kom gaat de citroenrasp, eimengsel, parmezaan, blokje mozzarella, Panko, peterselie en knoflook. Kruid met alleen nog wat zwarte peper, aangezien de kaas al redelijk zout is.  Meng de afgekoelde courgette er door tot je een dik mengsel hebt. Neem met een lepel kleine schepjes uit het mengsel (ter grootte van een walnoot) en rol er een balletje van. Het kan helpen om je handen iets vochtig te maken en tussendoor even af te spoelen. Leg deze op de bakplaat en bak de balletjes gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

No waste!

Restjes? Koud zijn ze erg lekker en een lekkere afwisseling in de lunchtrommel.

 

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.