Smulpaapje weekmenu – #15



We gaan langzaam richting de paasdagen. Een extra lang weekend voor de meesten van ons. Met tijd voor een uitgebreide Paasbrunch.

We hebben dan ook wat lekkere en makkelijke gerechten voor je op een rijtje gezet die aan de Paastafel niet misstaan, maar eigenlijk ieder weekend lekker zjn.

Het menu deze week

dag 1 – Gevulde eitjes

dag 2 – Citroenspeltcake met ricotta

dag 3 – Bladerdeegtaartjes met mango

dag 4 – Spaanse tortilla

dag 5 –  Pittabroodjes met tonijn-eisalade

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

250g zelfrijzend spelt (of gewoon bak-) meel
200g boter
Bakje Ricotta
Maanzaad
1 citroen
Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
1 blikje tonijn op water
verse bieslook
magere kwark
Pitta broodjes
100g aardappel
paprika
halve courgette
verse platte peterselie
Pakje bladerdeeg
Agavesiroop (of gebruik honing)
Verse munt
Verse mango eetrijp

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Suiker
Eieren
Dijon mosterd
Wat spinazie of slablaadjes
Ui
Knoflook
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
Melk
Geraspte kaas (Parmezaan)
(Truffel) Mayonaise
Kerriepoede

Gepubliceerd op 11 april 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.