Smulpaapje weekmenu – #15
We gaan langzaam richting de paasdagen. Een extra lang weekend voor de meesten van ons. Met tijd voor een uitgebreide Paasbrunch.
We hebben dan ook wat lekkere en makkelijke gerechten voor je op een rijtje gezet die aan de Paastafel niet misstaan, maar eigenlijk ieder weekend lekker zjn.
Het menu deze week
dag 1 – Gevulde eitjes
dag 2 – Citroenspeltcake met ricotta
dag 3 – Bladerdeegtaartjes met mango
dag 4 – Spaanse tortilla
dag 5 – Pittabroodjes met tonijn-eisalade
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
250g zelfrijzend spelt (of gewoon bak-) meel
200g boter
Bakje Ricotta
Maanzaad
1 citroen
Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
1 blikje tonijn op water
verse bieslook
magere kwark
Pitta broodjes
100g aardappel
paprika
halve courgette
verse platte peterselie
Pakje bladerdeeg
Agavesiroop (of gebruik honing)
Verse munt
Verse mango eetrijp
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
Suiker
Eieren
Dijon mosterd
Wat spinazie of slablaadjes
Ui
Knoflook
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
Melk
Geraspte kaas (Parmezaan)
(Truffel) Mayonaise
Kerriepoede
Gepubliceerd op 11 april 2014