Smulpaapje kookt! – Spaanse tortilla



Niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla, is deze Spaanse tortilla (net als de Italiaanse frittata) een ideale manier om restjes groente te verwerken.

En omdat je ‘m zowel warm als koud kunt eten kun je ‘m bijvoorbeeld ook nog eens lekker in de lunchtrommel van je kind(eren) meegeven.

Wat heb je nodig

100g aardappel, geschild en in blokjs gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
paprika, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
4 eieren
1el melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
verse platte peterselie

Zo maak je de tortilla

Kook de aardappelblokjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet doorgekookt zijn. Giet ze af en laat uitstomen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook in vijf minuten zachtjes aan. Paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien meebakken. Breng op smaak met de chili- en paprikapoeder en versgemalen peper en wat zout. De aardappelblokjes mogen er nu ook bij.

Creatief met ei

Klop de eieren los met de melk en doe er de kaas en peterselie bij. Giet dit mengsel over het groentemengsel en laat het een minuut of vier staan, op een matig vuur, tot de eieren langzaam stollen. Zet ondertussen de grill van je oven aan, als je die niet hebt kun je ook gewoon je oven op 200C voorverwarmen. Zet daar de hele pan in (zorg wel dat de pan inclusief handgreep ovenvast is!!) Na een minuut of drie onder de grill is je tortilla gaar. In de oven zal dat iets langer duren, wanneer de bovenkant helemaal gaar en ‘droog’ is  haal jede pan (met ovenhandschoen!!) uit de oven.

Serveren

Je kunt de tortilla, samen met bijvoorbeeld een frisse salade, als makkelijke doordeweekse maaltijd serveren. Heb je nog een restje over? Pak dat dan eens in voor de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf.

Gepubliceerd op 8 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.