Smulpaapje kookt! – Pittabroodjes met tonijn, mais en eiersalade



Onze peuter gaat binnenkort naar school. En nadat wij de afgelopen jaren verwend zijn geweest met warme maaltijden op de kinderopvang, is nu de tijd aangebroken om alvast te experimenteren met variatie in lunchtrommelgerechten.

Maak de salade de avond van te voren alvast klaar, dat scheelt weer gestress in de ochtend!

Tonijn, mais & eiersalade

Deze pittabroodjes gaan zeker in de favorieten voor de lunchtrommelvulling. Een lekkere combi van vis, ei en het zoete van de mais. En om het licht te houden gebruikten we geen mayonaise maar kwark voor het sausje. Gebruik lekker wat (verse) kruiden om het daarna op smaak te maken.

Wat heb je nodig

Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
2 eieren, hardgekookt en kleingesneden
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl Dijon mosterd
2 el magere kwark
Wat spinazie of slablaadjes
Pitta broodjes, gehalveerd

Smaakmakers

Meng alle ingrediënten in een kom en doe daar de mosterd, kwark en bieslook doorheen. Wil je een wat pittigere smaak gebruik dan eventueel wat chilipoeder of misschien wel een drupje Tabasco. Breng verder op smaak met zout en peper.

Variatie in de lunchtrommel

Verwarm de pitta broodjes, halveer ze en vul ze met wat spinazie of slablaadjes en doe daar het ei/tonijnmengsel in. Door de spinazie/slablaadjes worden de broodjes niet slap. Verpak stevig in wat alumiumfolie als je ze mee naar school geeft. Deze broodjes misstaan overigens ook niet aan de weekendbrunchtafel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.