Smulpaapje kookt! – Mango & Ricotta bladerdeegtaartje



Een paar dagen koken met een aantal bevriende foodbloggers, zoals wij onlangs in Hof van Saksen deden, levert een heleboel inspiratie op.

Het mooie en heerlijke aspergetaartje van Francesca Kookt bijvoorbeeld inspireerde mij tot een zoete variant. En voìla, een nieuw recept was geboren!

Voor vier personen

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4el ricotta
1el agavesiroop (of gebruik honing)
munt, naar smaak fijngehakt
Verse mango, in reepjes
Optioneel: (kokosbloem)suiker

Het is zó gemaakt

Verwarm de oven voor op 200C. Bedek een bakblik met bakpapier en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heensnijdt, het deeg voorzichtig in. Laat ongeveer een centimeter aan alle kanten vrij. Je maakt als het ware een vierkant binnen in het deeg.

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je vrij. Hier boven op leg je een paar reepjes mango. Als je wilt besprenkel je het geheel met wat kokosbloemsuiker. Dat karameliseert de mango nog wat meer en geeft de randen die straks om hoog komen nog wat extra zoetigheid. Zet het bakblik in de oven en bak de pakketjes ongeveer 10 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven, eventueel met nog een lekkere lepel dikke yoghurt of ricotta erbij.

Variatie

Natuurlijk kun je alle soorten vers zacht fruit hiervoor gebruiken. Varieer bijvoorbeeld eens met wat plakjes rijpe peer of in de zomer met aardbeien, bosbessen of frambozen.

Gepubliceerd op 10 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…