Smulpaapje kookt! – Mango & Ricotta bladerdeegtaartje



Een paar dagen koken met een aantal bevriende foodbloggers, zoals wij onlangs in Hof van Saksen deden, levert een heleboel inspiratie op.

Het mooie en heerlijke aspergetaartje van Francesca Kookt bijvoorbeeld inspireerde mij tot een zoete variant. En voìla, een nieuw recept was geboren!

Voor vier personen

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4el ricotta
1el agavesiroop (of gebruik honing)
munt, naar smaak fijngehakt
Verse mango, in reepjes
Optioneel: (kokosbloem)suiker

Het is zó gemaakt

Verwarm de oven voor op 200C. Bedek een bakblik met bakpapier en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heensnijdt, het deeg voorzichtig in. Laat ongeveer een centimeter aan alle kanten vrij. Je maakt als het ware een vierkant binnen in het deeg.

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je vrij. Hier boven op leg je een paar reepjes mango. Als je wilt besprenkel je het geheel met wat kokosbloemsuiker. Dat karameliseert de mango nog wat meer en geeft de randen die straks om hoog komen nog wat extra zoetigheid. Zet het bakblik in de oven en bak de pakketjes ongeveer 10 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven, eventueel met nog een lekkere lepel dikke yoghurt of ricotta erbij.

Variatie

Natuurlijk kun je alle soorten vers zacht fruit hiervoor gebruiken. Varieer bijvoorbeeld eens met wat plakjes rijpe peer of in de zomer met aardbeien, bosbessen of frambozen.

Gepubliceerd op 10 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.