Smulpaapje kookt! – Mango & Ricotta bladerdeegtaartje



Een paar dagen koken met een aantal bevriende foodbloggers, zoals wij onlangs in Hof van Saksen deden, levert een heleboel inspiratie op.

Het mooie en heerlijke aspergetaartje van Francesca Kookt bijvoorbeeld inspireerde mij tot een zoete variant. En voìla, een nieuw recept was geboren!

Voor vier personen

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4el ricotta
1el agavesiroop (of gebruik honing)
munt, naar smaak fijngehakt
Verse mango, in reepjes
Optioneel: (kokosbloem)suiker

Het is zó gemaakt

Verwarm de oven voor op 200C. Bedek een bakblik met bakpapier en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heensnijdt, het deeg voorzichtig in. Laat ongeveer een centimeter aan alle kanten vrij. Je maakt als het ware een vierkant binnen in het deeg.

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je vrij. Hier boven op leg je een paar reepjes mango. Als je wilt besprenkel je het geheel met wat kokosbloemsuiker. Dat karameliseert de mango nog wat meer en geeft de randen die straks om hoog komen nog wat extra zoetigheid. Zet het bakblik in de oven en bak de pakketjes ongeveer 10 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven, eventueel met nog een lekkere lepel dikke yoghurt of ricotta erbij.

Variatie

Natuurlijk kun je alle soorten vers zacht fruit hiervoor gebruiken. Varieer bijvoorbeeld eens met wat plakjes rijpe peer of in de zomer met aardbeien, bosbessen of frambozen.

Gepubliceerd op 10 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!