Smulpaapje kookt! – Mango & Ricotta bladerdeegtaartje



Een paar dagen koken met een aantal bevriende foodbloggers, zoals wij onlangs in Hof van Saksen deden, levert een heleboel inspiratie op.

Het mooie en heerlijke aspergetaartje van Francesca Kookt bijvoorbeeld inspireerde mij tot een zoete variant. En voìla, een nieuw recept was geboren!

Voor vier personen

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4el ricotta
1el agavesiroop (of gebruik honing)
munt, naar smaak fijngehakt
Verse mango, in reepjes
Optioneel: (kokosbloem)suiker

Het is zó gemaakt

Verwarm de oven voor op 200C. Bedek een bakblik met bakpapier en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heensnijdt, het deeg voorzichtig in. Laat ongeveer een centimeter aan alle kanten vrij. Je maakt als het ware een vierkant binnen in het deeg.

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je vrij. Hier boven op leg je een paar reepjes mango. Als je wilt besprenkel je het geheel met wat kokosbloemsuiker. Dat karameliseert de mango nog wat meer en geeft de randen die straks om hoog komen nog wat extra zoetigheid. Zet het bakblik in de oven en bak de pakketjes ongeveer 10 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven, eventueel met nog een lekkere lepel dikke yoghurt of ricotta erbij.

Variatie

Natuurlijk kun je alle soorten vers zacht fruit hiervoor gebruiken. Varieer bijvoorbeeld eens met wat plakjes rijpe peer of in de zomer met aardbeien, bosbessen of frambozen.

Gepubliceerd op 10 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!