Smulpaapje weekmenu – #12



Lekker veel vis deze week in het weekmenu. In een subtiele variant, voor beginnende viseters. Maar ook in een ovenschotel met pasta, gegarandeerd succes bij groot èn klein.

En als altijd, nog vèèl meer lekkers. Kijk maar gauw!

Het menu deze week

dag 1 – Mexicaanse kip fajita's

dag 2 – Rösti van zoete aardappel

dag 3 – Ovenschotel met zalm & pasta

dag 4 – Voorraadrisotto

dag 5 – Kabeljauw uit de oven

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes
500g kippendijen, in reepjes gesneden
1 rode paprika
limoen
wrap tortilla’s
zure room
nacho's
200g risottorijst
(scheutje wijn)
200g diepvrieserwtjes
1 citroen
geraspte kaas (Parmezaan bijvoorbeeld)
350g broccoli
300g zalm
Verse kabeljauw, op de huid (per persoon ongeveer 150g)

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Eieren
zout & peper
olijfolie
knoflook
Ui
versgemalen peper
paprikapoeder (mild of heet, naar keuze)
komijn gemalen
gemalen koriander
groentebouillon
Pasta
halfvolle melk
paar peperkorrels
1 laurierblad
boter
bloem
Dijon mosterd
Panko broodkruim (of gewoon paneermeel)

Gepubliceerd op 21 maart 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.