Smulpaapje kookt! Zoete aardappel en pastinaak rösti

We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets anders dan de standaard gekookte aardappel of pasta bij de maaltijd. Rösti is zo’n leuke variant.
En ja, die ligt in het diepvriesvak van de supermarkt, maar het is zo veel lekkerder om het zelf te maken. En veel minder moeilijk dan je denkt!
Variatie
Normaliter maak je rösti met aardappel en ui. Wij kozen dit keer voor een andere, wat zoetere variant met zoete aardappel en pastinaak. Wil je toch gewoon aardappel gebruiken, vervang dan de zoete aardappel en pastinaak door 500g geraspte aardappel en gebruik gewone, witte ui in plaats van lenteuitjes.
Als bijgerecht (2 per persoon)
Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes, dunne ringetjes
1 ei
zout & peper
olijfolie
Rösti zelf maken
Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 350g geraspte groente. Vermeng dit met de lenteui en het ei, zorg dat alles goed gemixed is. Breng op smaak met zout en peper.
Aardappelpannenkoekjes
Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbakpan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.
Aardappel, maar dan anders
Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.
Gepubliceerd op 17 maart 2014