Smulpaapje kookt! Zoete aardappel en pastinaak rösti



We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets anders dan de standaard gekookte aardappel of pasta bij de maaltijd. Rösti is zo’n leuke variant.

En ja, die ligt in het diepvriesvak van de supermarkt, maar het is zo veel lekkerder om het zelf te maken. En veel minder moeilijk dan je denkt!

Variatie

Normaliter maak je rösti met aardappel en ui. Wij kozen dit keer voor een andere, wat zoetere variant met zoete aardappel en pastinaak. Wil je toch gewoon aardappel gebruiken, vervang dan de zoete aardappel en pastinaak door 500g geraspte aardappel en gebruik gewone, witte ui in plaats van lenteuitjes.

Als bijgerecht (2 per persoon)

Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes, dunne ringetjes
1 ei
zout & peper
olijfolie

Rösti zelf maken

Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 350g geraspte groente. Vermeng dit met de lenteui en het ei, zorg dat alles goed gemixed is.  Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelpannenkoekjes

Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbakpan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.

Aardappel, maar dan anders

Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.

Gepubliceerd op 17 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.