Smulpaapje kookt! Zoete aardappel en pastinaak rösti



We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets anders dan de standaard gekookte aardappel of pasta bij de maaltijd. Rösti is zo’n leuke variant.

En ja, die ligt in het diepvriesvak van de supermarkt, maar het is zo veel lekkerder om het zelf te maken. En veel minder moeilijk dan je denkt!

Variatie

Normaliter maak je rösti met aardappel en ui. Wij kozen dit keer voor een andere, wat zoetere variant met zoete aardappel en pastinaak. Wil je toch gewoon aardappel gebruiken, vervang dan de zoete aardappel en pastinaak door 500g geraspte aardappel en gebruik gewone, witte ui in plaats van lenteuitjes.

Als bijgerecht (2 per persoon)

Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes, dunne ringetjes
1 ei
zout & peper
olijfolie

Rösti zelf maken

Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 350g geraspte groente. Vermeng dit met de lenteui en het ei, zorg dat alles goed gemixed is.  Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelpannenkoekjes

Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbakpan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.

Aardappel, maar dan anders

Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.

Gepubliceerd op 17 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.