Smulpaapje kookt! Zoete aardappel en pastinaak rösti



We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets anders dan de standaard gekookte aardappel of pasta bij de maaltijd. Rösti is zo’n leuke variant.

En ja, die ligt in het diepvriesvak van de supermarkt, maar het is zo veel lekkerder om het zelf te maken. En veel minder moeilijk dan je denkt!

Variatie

Normaliter maak je rösti met aardappel en ui. Wij kozen dit keer voor een andere, wat zoetere variant met zoete aardappel en pastinaak. Wil je toch gewoon aardappel gebruiken, vervang dan de zoete aardappel en pastinaak door 500g geraspte aardappel en gebruik gewone, witte ui in plaats van lenteuitjes.

Als bijgerecht (2 per persoon)

Halve (grote) zoete aardappel
1 pastinaak
2 lenteuitjes, dunne ringetjes
1 ei
zout & peper
olijfolie

Rösti zelf maken

Rasp zowel de zoete aardappel, als de pastinaak. In totaal kom je uit op ongeveer 350g geraspte groente. Vermeng dit met de lenteui en het ei, zorg dat alles goed gemixed is.  Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelpannenkoekjes

Verhit een scheut olijfolie in een anti aanbakpan en neem met je handen een hoopje van het mengsel. Knijp tussen je handen even goed samen en leg dan in de hete pan en plet de bovenkant met een lepel, zodat je een soort van pannenkoekje krijgt. Bak aan één kant 3 minuten en draai dan hèèl voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten.

Aardappel, maar dan anders

Haal uit de pan en leg op bakpapier, op een bakblik. Verwarm de oven voor op 200C en bak in de tussentijd de rest van de rösti rondjes, tot je geen mengsel meer hebt. Zet de bakplaat in oven en bak nog een kleine 10-15 minuten, tot je rösti goudbruin en gaar is. Serveer met vlees of vis naar keuze en vul aan met je favoriete groente.

Gepubliceerd op 17 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.