Smulpaapje kookt! – Risotto met tuinerwtjes



Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. En hoewel sommige mensen opzien tegen een klein half uurtje roeren, is het mijn ultieme Zen moment.

Voor deze risotto heb je meestal ook nog eens alles in huis. Dus perfect voor een ‘ik heb niks meer in huis’ maaltijd!

Voor vier personen

200g risottorijst
(scheutje wijn)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750ml groentebouillon
200g diepvrieserwtjes
1 citroen, rasp en sap naar smaak
75g geraspte kaas (Parmezaan bijvoorbeeld)

Zelf risotto maken

Zorg dat je de bouillon klaar hebt als je het uitje en knoflook in een scheut olijfolie (goede eetlepel) zachtjes een minuut of vijf aanfruit. Doe daar de rijst bij en roer even door, zodat alle rijst in de olie is gehuld. Als je wijn gebruikt kun je die er nu bij doen en goed laten verdampen.

Hoe lang heeft risotto nodig?

Daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot alle vocht verdampt is en is opgenomen door de rijst. Mijn ervaring is dat je tussen de 20 en 30 minuten nodig hebt voor driekwart liter vocht. Maar proef vooral tussendoor, want de rijst moet gaar zijn maar niet doorgekookt. Misschien heb je dus meer of minder bouillon nodig.

Smaakmakers voor de risotto

In de laatste paar minuten doe je de erwtjes erbij, die hoeven alleen nog mee te warmen. Zodra die gaar zijn de citroenrasp en schil erbij en alles op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout. Als laatste de geraspte kaas erbij en nog een klein scheutje lekkere olijfolie. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 19 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...