De lekkerste zelfgemaakte verse pesto



De állerlekkerste pesto maak je vanaf nu gewoon zelf. Want in de potjes pesto die je in de supermarkt koopt (zie ook onze test) zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken heeft. En dat terwijl verse, zelfgemaakte pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en het is echt zó veel lekkerder.

Dus zorg dat je basilicum, pijnboompitjes, goede olijfolie en Parmezaanse kaas in huis hebt en niets houdt je meer tegen om zelf de allerlekkerste verse pesto te maken.

Wat heb je nodig voor verse pesto?

40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook, gehalveerd
35 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 – 6 el goede en lekkere extra vierge olijfolie
zeezout

pesto

De allerlekkerste zelfgemaakte pesto

Ik maak mijn verse pesto met een staafmixer, maar in een vijzel of met een blender kan ook. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 5 eetlepels olijfolie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Pesto bewaren

Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt ‘m zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


1 reactie

  1. Jos schreef:

    Wist niet dat het zo makkelijk zelf de pesto kunt maken. Ga het nu zelf doen door jullie test.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.