De lekkerste zelfgemaakte verse pesto



De állerlekkerste pesto maak je vanaf nu gewoon zelf. Want in de potjes pesto die je in de supermarkt koopt (zie ook onze test) zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken heeft. En dat terwijl verse, zelfgemaakte pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en het is echt zó veel lekkerder.

Dus zorg dat je basilicum, pijnboompitjes, goede olijfolie en Parmezaanse kaas in huis hebt en niets houdt je meer tegen om zelf de allerlekkerste verse pesto te maken.

Wat heb je nodig voor verse pesto?

40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook, gehalveerd
35 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 – 6 el goede en lekkere extra vierge olijfolie
zeezout

pesto

De allerlekkerste zelfgemaakte pesto

Ik maak mijn verse pesto met een staafmixer, maar in een vijzel of met een blender kan ook. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 5 eetlepels olijfolie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Pesto bewaren

Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt ‘m zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus