De lekkerste zelfgemaakte verse pesto



De állerlekkerste pesto maak je vanaf nu gewoon zelf. Want in de potjes pesto die je in de supermarkt koopt (zie ook onze test) zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken heeft. En dat terwijl verse, zelfgemaakte pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en het is echt zó veel lekkerder.

Dus zorg dat je basilicum, pijnboompitjes, goede olijfolie en Parmezaanse kaas in huis hebt en niets houdt je meer tegen om zelf de allerlekkerste verse pesto te maken.

Wat heb je nodig voor verse pesto?

40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook, gehalveerd
35 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 – 6 el goede en lekkere extra vierge olijfolie
zeezout

pesto

De allerlekkerste zelfgemaakte pesto

Ik maak mijn verse pesto met een staafmixer, maar in een vijzel of met een blender kan ook. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 5 eetlepels olijfolie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Pesto bewaren

Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt ‘m zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


1 reactie

  1. Jos schreef:

    Wist niet dat het zo makkelijk zelf de pesto kunt maken. Ga het nu zelf doen door jullie test.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.