Smulpaapje gaat ‘back to basic’



Klassiekers in de keuken

In de komende periode ga ik je laten zien hoe je, heel gemakkelijk en zonder dat het achterlijk veel tijd kost, deze klassiekers zelf kunt maken. Denk hierbij aan de ultiem luchtige aardappelpuree. Of wat dacht je van een klassieke witte bechamelsaus, een super handig basisgerecht dat je daarna in een handomdraai omtovert in bijvoorbeeld een heerlijke kaassaus.

Basisrecepten

Een aantal basisrecepten hebben in de loop der tijd hun weg al gevonden naar Smulpaapje. Denk maar aan de ultieme basis tomatensaus voor over de pasta of op een pizza. Of die lekkere, zelfgemaakte kippenbouillon. En niet te vergeten, je eigen pizzadeeg. Dat arsenaal breiden we de komende tijd langzaam verder uit.

Wat wil jij kunnen maken?

Heb jij nou ook van die klassiekers die je wel zou willen maken, maar waarvan je niet precies weet hoe je het moet aanpakken? Laat het mij weten via een reactie onder dit artikel of mail me. Ik ga er dan voor je mee aan de slag!

Gepubliceerd op 1 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.