Smulpaapje gaat ‘back to basic’



Klassiekers in de keuken

In de komende periode ga ik je laten zien hoe je, heel gemakkelijk en zonder dat het achterlijk veel tijd kost, deze klassiekers zelf kunt maken. Denk hierbij aan de ultiem luchtige aardappelpuree. Of wat dacht je van een klassieke witte bechamelsaus, een super handig basisgerecht dat je daarna in een handomdraai omtovert in bijvoorbeeld een heerlijke kaassaus.

Basisrecepten

Een aantal basisrecepten hebben in de loop der tijd hun weg al gevonden naar Smulpaapje. Denk maar aan de ultieme basis tomatensaus voor over de pasta of op een pizza. Of die lekkere, zelfgemaakte kippenbouillon. En niet te vergeten, je eigen pizzadeeg. Dat arsenaal breiden we de komende tijd langzaam verder uit.

Wat wil jij kunnen maken?

Heb jij nou ook van die klassiekers die je wel zou willen maken, maar waarvan je niet precies weet hoe je het moet aanpakken? Laat het mij weten via een reactie onder dit artikel of mail me. Ik ga er dan voor je mee aan de slag!

Gepubliceerd op 1 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!