Smulpaapje eet! – Seizoensgroente (juli)



 

Wat weten we van courgette?

Het Nederlandse woord courgette voor de groente komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. De courgette kan geel of groen zijn. Het is één van de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat (bron Wikipedia)

Voedingswaarde

Cougette zit vol met calcium en vitamine C, respectievelijk 15 en 17mg per 100g courgette.

Wat maak je met courgette?

Courgette wordt heel veel in de Mediterrane keuken gebruikt. In Frankrijk is het de basis voor ratatouille. In Italië wordt ook de bloem van de courgette gegeten, een ware delicatesse. Courgette wordt vaak hartig bereid, maar kan ook door cake gegeten worden. En de nieuwste rage is om er courgetti van te maken, sliertjes courgette die je bereidt als spaghetti

Onze favoriete recepten

Wij zijn dol op courgette. Je vind op de site dan ook meer courgetterecepten terug. Denk bijvoorbeeld aan de favoriet van onze dochter, courgettecake met zalm. In het najaar maken we er een lekkere soep mee. Maar wat dacht je van courgette polpetta, vegetarische balletjes. Heerlijk! Meer recepten met courgette vind je hier

Seizoengroente in juli

Het zijn hoogtijdagen voor het aanbod in groente. Dit is er allemaal nog meer in het seizoen deze maand: andijvie, artisjok, aubergine, bloemkool, broccoli, erwtjes, komkommer, paprika, prei, rode biet, rode kool, savooikool, snij- en sperziebonen, spinazie, tomaat, tuinbonen en wortel

 

Gepubliceerd op 2 juli 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!