Smulpaapje kookt! Verse groentensoep



De simpelste gerechten zijn soms ook de lekkerste. Deze "per ongeluk" soep is er daar eentje van. Er lag nog wat groente in huis, die eigenlijk niet meer echt lekker was om zo te eten. Maar eten is geen afval, en dus gaat het dan bij ons de soep in. Want ondanks het niet meer zo fraaie uiterlijk valt er nog genoeg smaak uit te halen. En dat de koters daarmee ongemerkt een lading vitaminen binnenkrijgen is mooi meegenomen.

Eigenlijk kun je deze soep met alle soorten groenten maken. Hier lag toevallig nog courgette en tomaat. Maar varieer er dus vooral lustig op los en gebruik onderstaand recept als leidraad voor je eigen creaties!

Voor 1 liter soep

1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, grof gehakt
2 courgettes
5 rijpe tomaten, ontveld en in stukken gesneden
1 liter bouillon

staafmixer of blender

Met recht fast food

Het uitje en de knoflook fruit je in wat olie een minuut of vijf zachtjes aan. Het hoeft alleen maar smaak af te geven, geen kleur te krijgen. Daar doe je dan de courgette bij en die bak je een paar minuutjes mee. Nu ook de tomaten erbij. Ontvellen is fijn, omdat je dan straks als je de soep pureert zo min mogelijk kans loopt dat je kleine velletjes in de soep overhoudt. Ik ben er overigens te ongeduldig voor en neem de velletjes voor lief. Dus kijk waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Even pruttelen en klaar

Nu kan de bouillon erbij. Ook hier geldt, maak het jezelf gemakkelijk door een tweetal bouillonblokjes op te lossen in een liter water. Of maak die heerlijke bouillon zelf en doe die er bij. Je raadt vast wel voor welke optie ik koos 🙂 Het enige dat je nu hoeft te doen is de bouillon een minuut of twintig op zacht vuur te laten pruttelen. Net zo lang tot de courgette gaar is. Daarna de staafmixer erin, of het geheel in een blender. Dat is alles! Wil je er een extra touch aan geven? Doe er dan eens een scheutje basilicumolie van Foodelicious in. Het maakt echt het verschil!

 

Gepubliceerd op 25 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.