Smulpaapje eet! – Seizoensgroente (augustus)
Wat weten we van bloemkool?
Al in de 12e eeuw werd er over bloemkool geschreven. Sinds de 16e eeuw wordt de groente door heel Europa verbouwd (bron: Wikipedia) Bloemkool is er niet alleen in de bekende witte variant, maar kent ook paarse, oranje en groene soorten.
Voedingswaarde
Er zit in 100g bloemkool maar liefst 80mg vitamine C en 20mg calcium. Er zitten, net als in bijna alle groenten, amper calorieën in bloemkool.
Wat maak je met bloemkool?
Bloemkool kan werkelijk op allerlei manieren bereid worden. Gekookt, met of zonder sausje, is het bekendst. Maar ook als rauwkost, met of zonder dip, is het een heerlijke snack. Tegenwoordig zie je bloemkool, geraspt ook terugkomen als vervanger voor koolhydraten als bodem voor bijvoorbeeld pizza. Een super veelzijdige groente dus!
Onze favoriete recepten met bloemkool
Een van Smulpaapjes favoriete recepten met bloemkool is om de groente te roosteren. Dat kan op de barbecue of gewoon in de oven. We maakten er een Arabische variant van, heerlijk bij Freekeh. Maar ook door een pastaschotel is bloemkool geweldig. Of maak er een romige soep van.
Seizoensgroente in augustus We zitten in de piek van aanvoer van verse groente. Geniet deze maand ook nog van nieuwe oogst aardappelen, andijvie, artisjokken, aubergine, broccoli, courgette, paprika, pompoen, prei, rode biet, spinazie, tomaten en wortelen.
Gepubliceerd op 2 augustus 2015