Smulpaapje kookt bloemkoolmosterdsoep met geitenkaascroutons



Zonde is het om restjes groente weg te gooien. Met een halve, op het oog verlepte bloemkool maak je al een heerlijke soep.

En als je er dan ook nog eens deze heerlijke geitenkaascroutons bijmaakt dan heb je in ‘no time’ een verrassende soep, die ook nog eens budgetvriendelijk is.

Voor 4 personen (als bijgerecht)

+/- 600g bloemkool, in floretten
1ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1liter groentebouillon
Dijon of grove mosterd

Voor de croutons

Olijfolie
sneetjes brood naar keuze (wij gebruikten Speltbrood)
2 handjes geitenkaas (Wij kozen voor een variant met tomaat en olijf)

Zelfgemaakte soep

Verhit in een grote soeppan de olijfolie en fruit het uitje daar zachtjes een minuut of vijf aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep even om. Dan de bouillon erbij, zodanig dat de roosjes onder water staan. Laat koken tot de bloemkool goed gaar is. Met een staafmixer de soep glad pureren. Breng daarna op smaak met de mosterd en zout en peper.

Geitenkaascroutons

Verwarm de gril van je oven voor op 200C.
Je kunt deze croutons natuurlijk met iedere soort kaas maken, maar deze geitenkaas gaat heel goed met de romige smaak van de soep. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het brood daarin, om en om, goudbruin. Rasp in de tussentijd een goede hoeveelheid kaas. Als het brood goudbruin is doe je op iedere boterham wat kaas en schuif je ze onder de gril, een minuut of 4/5 is voldoende om de kaas lekker te laten smelten. Serveer de croutons bij de soep.

Gepubliceerd op 8 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.