Smulpaapje kookt bloemkoolmosterdsoep met geitenkaascroutons



Zonde is het om restjes groente weg te gooien. Met een halve, op het oog verlepte bloemkool maak je al een heerlijke soep.

En als je er dan ook nog eens deze heerlijke geitenkaascroutons bijmaakt dan heb je in ‘no time’ een verrassende soep, die ook nog eens budgetvriendelijk is.

Voor 4 personen (als bijgerecht)

+/- 600g bloemkool, in floretten
1ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1liter groentebouillon
Dijon of grove mosterd

Voor de croutons

Olijfolie
sneetjes brood naar keuze (wij gebruikten Speltbrood)
2 handjes geitenkaas (Wij kozen voor een variant met tomaat en olijf)

Zelfgemaakte soep

Verhit in een grote soeppan de olijfolie en fruit het uitje daar zachtjes een minuut of vijf aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep even om. Dan de bouillon erbij, zodanig dat de roosjes onder water staan. Laat koken tot de bloemkool goed gaar is. Met een staafmixer de soep glad pureren. Breng daarna op smaak met de mosterd en zout en peper.

Geitenkaascroutons

Verwarm de gril van je oven voor op 200C.
Je kunt deze croutons natuurlijk met iedere soort kaas maken, maar deze geitenkaas gaat heel goed met de romige smaak van de soep. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het brood daarin, om en om, goudbruin. Rasp in de tussentijd een goede hoeveelheid kaas. Als het brood goudbruin is doe je op iedere boterham wat kaas en schuif je ze onder de gril, een minuut of 4/5 is voldoende om de kaas lekker te laten smelten. Serveer de croutons bij de soep.

Gepubliceerd op 8 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.