Smulpaapje kookt bloemkoolmosterdsoep met geitenkaascroutons



Zonde is het om restjes groente weg te gooien. Met een halve, op het oog verlepte bloemkool maak je al een heerlijke soep.

En als je er dan ook nog eens deze heerlijke geitenkaascroutons bijmaakt dan heb je in ‘no time’ een verrassende soep, die ook nog eens budgetvriendelijk is.

Voor 4 personen (als bijgerecht)

+/- 600g bloemkool, in floretten
1ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1liter groentebouillon
Dijon of grove mosterd

Voor de croutons

Olijfolie
sneetjes brood naar keuze (wij gebruikten Speltbrood)
2 handjes geitenkaas (Wij kozen voor een variant met tomaat en olijf)

Zelfgemaakte soep

Verhit in een grote soeppan de olijfolie en fruit het uitje daar zachtjes een minuut of vijf aan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep even om. Dan de bouillon erbij, zodanig dat de roosjes onder water staan. Laat koken tot de bloemkool goed gaar is. Met een staafmixer de soep glad pureren. Breng daarna op smaak met de mosterd en zout en peper.

Geitenkaascroutons

Verwarm de gril van je oven voor op 200C.
Je kunt deze croutons natuurlijk met iedere soort kaas maken, maar deze geitenkaas gaat heel goed met de romige smaak van de soep. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak het brood daarin, om en om, goudbruin. Rasp in de tussentijd een goede hoeveelheid kaas. Als het brood goudbruin is doe je op iedere boterham wat kaas en schuif je ze onder de gril, een minuut of 4/5 is voldoende om de kaas lekker te laten smelten. Serveer de croutons bij de soep.

Gepubliceerd op 8 maart 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...